2010/02/09

LYKTSTOLPAR, GRILLAR OCH SOPTUNNOR


Den snabbast växande gruppen på den svenska Facebook-communitien just nu är en fantastisk grupp där folk från olika läger samlas för att hylla en lyktstolpe. Gruppen som heter "Kan den här lyktstolpen få fler fans än Mona Sahlin?" har denna morgon samlat över 40.000 fans - och den växer fort...

Och som om inte det var nog så finns det några grupper till på samma tema: "Kan den här gamla grillen få fler fans än Lars Ohly?", "Kan det här kärnkraftverket få fler fans än Maria Wetterstrand?" samt sosseriets undermåliga plagiat "Kan den här soptunnan få fler fans än Fredrik Reinfeldt?". Kriget är i full gång - och jag kan stolt meddela att jag gått med i de tre förstnämnda grupperna just för att de var innovativa och skojiga. Att jämföra landets hårt kämpande statsminister med en soptunna känns däremot lite lågt och tyket, men vad hade man annars kunnat förvänta sig av den bittra oppositionen?

Nåväl, "Lyktstolpe"-gruppen är den stora gruppen, den gruppen som tagit täten och visar att Svensson i största allmänhet har större förtroende för en ensam, upplysande lyktstolpe än en svammlande och fjantig oppositionsledare. Fansen väljer lyktstolpen, och endast de extremt hjärntvättade väljer Mona Sahlin.

En kort jämförelse om hur siffrorna ser ut denna morgon, den 9 februari klockan 11:30:

Lyktstolpen - Mona Sahlin: 40.524 vs 3.842
Soptunnan - Fredrik Reinfeldt 4.512 vs 2.373
Grillen - Lars Ohly 2.761 vs 422
Kärnverket - Maria Wetterstrand 480 vs 1.988

Sålunda kan man dra slutsatsen att just i detta nu så är Maria Wetterstrand den enda som ligger på plus, med ett värde på 4.14 fans per kärnkraftverk. Lars Ohly har det tyngre, med ett plus för den gamla grillen med ett värde på 6.54 fans mot Ohly, och Reinfeldt ligger trots allt efter soptunnan men bättre till än Ohly. Reinfeldt får se sig slagen av soptunnan med ett värde på 1.9 i soptunnans favör.

Och som vanligt ligger Mona Sahlin sämst till när det kommer till sådana här djuplodande förtroendeundersökningar. Här är det uträknade värdet 10.54 till lyktstolpens fördel, och skillnaden ökar för varje sekund... Bäva månde Baylan!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja! Tack för inbjudningarna! :) gav goda skratt.

/Halldin

endroppeihavet sa...

Fast idag har "Kan den här soptunnan få fler.." 71,151 medlemmar.