2009/01/14

GÄSTBLOGGARE MARY: "FRA-LAGEN, ETT SÄTT ATT KOMMA TILL RÄTTA MED DEN UTBREDDA HOMOFOBIN"

Mary X Jensen tar sig an ett odödligt ämne. Länk till orginalet finns här...

Jag fick en utmaning av Antonsson – ett givet ämne precis som när jag gick i plugget i Sumpan. Gamla Lilla Albyskolan, Centralskolan, Ängskolan och Lötskolan. Bara Ängskolan finns kvar vad jag förstår.

Uppsatsskrivning. Ett av min bättre ämnen på den tiden. Kanske att det var den uppmuntran jag fick då som gjorde att jag hamnade på journalistbanan och tillbringade ett antal år av mitt yrkesliv där tills skrivkrampen tog över. På den tiden hade jag inga politiska åsikter. Men det har ändrats med åren.

Men vilket ämne jag fick – nu gäller det att göra något av det här. Lovar inte att vara seriös. Det har ingenting med verkligheten eller självupplevda minnen att göra. Bara så att vi inte får en Marklunddiskussion här om vad som är sant eller inte. Detta är en skröna.

Nu drar jag igång:

"FRA-lagen, ett sätt att komma till rätta med den utbredda homofobin"

Efter att ha hamnat i malpåse efter den stora protestvågen i bloggosfären 2009 så har FRA-lagen åter blivit aktuell. Lagen fanns undanstoppad i en låda i ett skrivbord som stått undangömt i källaren i riksdagshuset.

Det var vid en vattenläcka och den därpå påkallade saneringen som man fann skrivbordet bakom ett par gamla madrasser (dessa hade börjat mögla och måste kasseras) som stod bakom ett stort antal konferensstolar klädda med rött sammetstyg, också dessa måste på grund av fuktskada förpassas till sopcontainer, framför detta stod ett gammalt skåp som visade sig innehålla ytterligare band från datatrafiken kring tsunamikatastrofen, skåpet var delvis vattenskadat och hamnade i vedförrådet som upprättats av miljöpartister som egentligen inte visste vad som var bra för miljön, ovanpå skåpet stod en gammal gipsbyst troligen föreställande den gamle statsministern Göran Persson, gipset hade släppt på sina ställen på grund av fukten så djupa gropar gjorde att det var svårt att se vem det föreställde, men det gick att dra slutsatser av namnskylten, som togs bort för att slängas i återvinningskärlet för metall, när man lyfte på bysten fann man ett eldigt kärleksbrev från någon som inte borde skrivits till någon annan, på grund av att båda var gifta på annat håll, vilken skandal, brevet stoppades i handväskan hos den som fann det, man vet aldrig när sånt kan komma till användning, om inte annat för frimärkets skull.

Nåväl lagen då – den kom fram som på beställning. Eftersom den inte var skriven av någon som nu år 2094 skulle vara tvungen att ta ansvar för den så dammades den helt enkelt av, man fixade några extra tillägg så att det skulle se bra och modernt ut och så var det bara att köra. Skygglapparna uppfällda, nu handlade det om en viktig sak. Inget fick hindra.
Lagen i sig var redan beslutad, allt sedan 2008, men det hade inte funnits några användningsområden för den då det framkommit att de terrorister man ville jaga inte längre kommunicerade via eter och kabel utan helt sonika startade en åsneuppfödning av sällan skådat slag vilka helt i miljövännernas gudomliga ordning fördes fram på gator och torg och över landsgränser. De gick inte på bensin och då var i allafall miljöpartiet och dom som då värnade om miljön i övrigt nöjda. Den som har försökt snacka med en åsna förstår hur bra det var att skicka meddelanden med dem. Inte kunde man söka igenom alla åsnor precis efter hemliga meddelanden. Den som försökte plocka ut information ur en åsna blev biten, ajajaj. De har stora tänder de där rackarna.

FRA-datorerna som på sin tid var en av världens största hade konverterats till stora värmekällor för att underhålla Drottningholmsteatern. Man hade använt de nedgrävde kablarna för att forsla värmen vidare. Men å andra sidan, år 2094 var datorerna små som chips och alla blev utrustade med en expanderande tånagelsdator redan på BB. Genom att stoppa foten i en foliesocka klarade man sig undan intrång från omvärlden.

Den gamla FRA-lagen med sina nya 30 tillägg kunde nu utan prut användas för att sätta dit homofober. Eftersom ingen egentligen förstod vad som stod i lagen blev den mycket användbar att hänvisa till. Så fort någon uttryckte sig homofobiskt var det bara att hänvisa till FRA-lagen och så fick man böta 100 kronor. Dessa stoppades ner i de sparbösseliknande avloppssilarna som fanns överallt. Det blev som en bikt och pengarna försvann ungefär som de gjorde i landstinget i början av 2000-talet. (för säkerhets skull, detta är en skröna)

Inga kommentarer: