2009/01/11

TINTIN I GARDEROBEN


Den bästa bloggaren inom riksdagshusets väggar, Din ledamot Göran Pettersson, fick mig att vakna till över nyheten att den lille tecknade äventyraren med den fjantiga frisyren Tintin fyllde 80 år. Göran funderade på hur ett Tintin-äventyr i Gaza skulle kunna utvecklas och på bloggen gav jag min version...

Nu har den ansedda brittiska tidningen The Times avslöjat att Tintin är homosexuell! Fransmännen rasar och visar att grodätarna är att land med en utbredd homofobi, för vad skulle egentligen kunna vara mer uppenbart än att Tintin söker den äkta kärleken bland de egna?

Om vi analyserar Tintin i Tibet så finns det i seriealbumet många tydliga tecken på att Tintin och den kinesiska killen Tchang som kidnappats av snömannen hyser extremt varma känslor för varandra, och att Tintins jakt efter Tchang i själva verket är ett svartsjukedrama... Eftersom snömannen är stor, så kan nog Tintin tänka sig att storleken även finns i de nedre delarna av den bepälsade kroppen. Tchang lär efter sina upplevelser i grottan ha svårt att kontrollera sin tarmtömning om mina slutsatser är korrekta. Hur annars än genom varm, intim och öm kroppskontakt med den håriga älskaren skulle annars Tchang ha överlevt de kalla nätterna i Himalaya?

Den totala avsaknaden av kvinnligt sällskap borde ha lyft frågan om Tintins sexuella läggning långt tidigare, där den enda kvinnan med är Castafiore som naturligtvis är aktiv inom kulturen och alla vet ju att homosexuella vurmar för kontakter med kulturpersonligheter... Och är det bara jag som ser andra betydelser i titlarna "Kung Ottokars spira" och "Faraos cigarrer"?

Endast Hergés bortgång hindrade ett avslöjande album där Tintin, Haddock och Kalkyl greps på en bastuklubb av Dupontarna, som dock snart lockades in i de erotiska utsvävningarna. Medan Dupontarna satt med sina svettiga mustascher och log fånigt tillfredställda i den varma bastun så tog Tintin och hans nära vänner chansen att fly med fartyget Karaboudjan till San Fransisco där de alla blev medlemmar i Village People... Eftersom Görans idé var så bra med Tintin i Gaza så hoppas jag att någon av mina läsare i kommentarsfältet kan ge mig några idéer om vad som hände senare i "Tintin i San Fransisco".

Länkar: AB, AB2, SvD, DN, DN2

Inga kommentarer: