2009/01/15

PUTIN PENSLAR PÅ...


Den ryske premiärministern, tillika f.d som blivande president och den nuvarande presidenten Medvedevs "Husse" har börjat visa oanade talanger. För att ge ekonomisk hjälp till ett ryskt barnsjukhus har alla ryssars stora idol dragit några penseldrag och skapat ett fönster, hedervärt förvisso men föga vackert.

Men konst behöver ju inte alltid vara vacker för att bli värdefull, titta bara de obegripliga verken som Pablo Picasso förlöste med ojämna mellanrum. Just likheten mellan Picasso och Putin finns där i bakgrunden, då Putin även har gjort en egen, okänd målning av sitt eget illdåd: "Gori-nica"...

Bilden, som hittades av en forskande journalist, i soptunnan utanför Kreml bar Putins signatur, men som den impulsmänniska den lille Vladimir är så slängdes verket när han inte blev nöjd med bilden av Saakasjvili som en gris i ett kubistiskt utförande bland Goris utbombade ruiner. Tavlan såldes senare på eBay av Medvedev för 2.200 rubel, och syns snart bland övrig konst i Eremitaget, Sankt Petersburg.

Länk: DN, SvD

Inga kommentarer: