2009/01/22

KATASTROF OCH KVOTERING...

"Oh så underbart älskling, tänk att regeringen i sin oändliga vishet har kommenderat oss att dela på hundrastandet också..."

Så vaknar man upp efter en dags sömn och börjar vittja tidningarna på bloggbara ämnen, och återigen så blir man smått tokig över det som nu presenteras som mitt partis nya politik. Har vi ingen ideologisk ryggrad kvar i partiet? Var tog den närmast heliga insikten om att de enskilda föräldrarna är bäst på att planera sin familjs liv vägen...? Kvotering i föräldraförsäkringen, frågan om försvarsmakten - vilket parti är jag numera medlem i? Jag känner inte igen mig längre, det är uppenbart.

För även om jag faktiskt anser att vi män är helt olämpliga att vara hemma för att ta hand om våra framavlade barn under deras första månader i livet så kan jag förstå att kvinnan kan behöva lite avlastning. Lite avlastning för att orka med att laga mat, städa, tvätta och tillfredsställa sin man om kvällarna... Men jag är då snarare för morot än piska, och det har väl varit vår moderata grundsyn länge? Och hur familjen kommer överens om detta är familjens beslut, inte regeringens, inte LO:s eller någon annan som kommer med sina moraliska pekpinnar. Vilka andra åtgärder som helst, bortsett att kvotera och därigenom lägga sig i familjens egen beslutanderätt, kan utredas - men aldrig någonsin kvotering...!

Kvotering är ju av ondo, se bara på socialdeomokratin som i sin kvoteringsiver sitter med en partiledare som fyller ut sin kostym lika mycket som en dvärg skulle fylla ut min kostym. Kvotering är aldrig bra, men att ge kvinnor och män lika förutsättningar att utvecklas är en annan fråga. Låt folket besluta över sina liv, håll fingrarna borta - och jag är tårögd över att behöva rikta detta budskap även till min egna nuförtiden. Ur led är tiden...

Länkar: SvD, SvD2, Hagwall, Göran

5 kommentarer:

Staffan Strömbäck sa...

Snor kommentaren från bloggen Din ledamot i riksdagen - Göran Pettersson:

"Jag är fortsatt starkt kritisk mot kvotering både inom föräldraförsäkringen som när det gäller bolagsstyrelser. Däremot är jag för en fortsatt könskvotering av äktenskapet."

Tokmoderaten sa...

Just den kommentaren är närmast odödlig! Tack Staffan, och Göran...

Kent Filppu sa...

Å jag lämnade Socialdemokraterna i somras eftersom de inte protesterade mot FRA. När de sedan stödde IPRED så gick jag med i Piratpartiet. En regering som för krig mot befolkningen och en oppositon som inte klarar av att opponera. Det är inte bara du som är vilsen. Det gäller nog de flesta medlemmar i de politiska partierna som inte är avlönade av dem, offentliga sektorn eller närstående och därmed måste jamsa med i allt.

Till och med tramset om könsneutrala äktenskap där alla partier (utom KD) ska in och peta i religionsfriheten istället för att bara konstatera att myndigheter ska sköta myndighetsutövrning (dvs legalt äktenskap) sedan får de religiösa göra som de vill (äktenskap inför Gud, Satan, Mammon eller vad som helst).

Ur led är tiden.

Niklas sa...

Sverigedemokraterna och i viss mån KD finns ju fortfarande kvar för tokkonservativa män som har svårt för jämställdhet!

"Lite avlastning för att orka med att laga mat, städa, tvätta och tillfredsställa sin man om kvällarna..." måste vara det dummaste jag har läst på länge. Med en total oförståelse för vad jämställdhet innebär och en total förnekelse av de problem som finns är det klart att det inte är lätt.

Frågan är varför föräldraförsäkringen, till skillnad från i stort sett alla andra statliga stöd, inte är individuell. Visst bör familjer få leva som på 1800-talet, men varför ska mina skattepengar finansiera detta?

Tokmoderaten sa...

Niklas, läs gärna sidhuvudet...
"Politisk korrekthet, ödmjukhet, vett och sans ingår sällan, däremot ironier, sarkasmer, bombastiska inlägg och rena provokationer." - OK, det dummast du läst? Det förstår jag, och sådana personer jag utger mig vara finns nog inte längre i Sverige...

Förnekelse inför de problem som finns har jag inte, men jag har måhända en annorlunda problembild än du. Jag anser att problemet är att stat och regering prompt skall detaljstyra medborgarnas liv i sann socialistisk anda. Morot istället för piska, är vad jag vill se om man nu överhuvudtaget skall in och peta.