2009/01/29

MENTAL HÄRDSMÄLTA HOS MONA

Mona "förhandlar" med Ohly (den glada) och Peter Eriksson (den konstiga)...

När Mona Sahlin häromdagen gick ut i media och berättade att socialdemokraterna säger "Nej, nej och nej" till NATO, och att svensk anslutning till den säkerhetsbefrämjande organisationen inte skulle ske under hennes livstid så fick jag till en kommentar på din ledamots blogg som jag var riktigt nöjd med - "Eftersom vi har hjärndödsbegreppet i Sverige nuförtiden så borde NATO-medlemskapet kunna förverkligas redan idag utan att sosseriet och Mona skulle kunna opponera sig".

Nu är Mona återigen igång med sina floskler, med sitt gnäll och med det malande som gör att hela hennes uppenbarelse medför kväljningar. I SvD Brännpunkt får läsarna ta del av Monas funderingar, funderingar som först och främst inte är värda ett jotta eftersom hon överhuvudtaget inte har förankrat idéerna hos sina tilltänkta samarbetspartier.

"Patienten ska ha rätt att välja vårdgivare" - Vad säger Lars Ohly om det? Han som skyr privata alternativ som pesten.

"Vi säger ja till tidigare betyg" - Vad säger Lars Ohly om det? Han som ser betyg som ett förtryck av de svaga i samhället...

"Därför ska vi investera i en kraftig utbyggnad av förnybar energi, och i energieffektiva industriprocesser och bostäder. Vi vill göra stora investeringar i järnväg, kollektivtrafik och nya trafiklösningar" - Så länge Mona går hand i hand med de gröna så handlar det om investeringar i järnvägar där ingen åker, chockhöjd bensinskatt och stoppade vägbyggen. Avvecklad kärnkraft?

"Efter halva mandatperioden har vi socialdemokrater också gjort stora delar av den egna hemläxa väljarna gav oss i förra valet: byt ledarskap i partiet; modernisera politikens innehåll; och lägg den gamla idén att socialdemokraterna alltid ska regera ensamma på hyllan" - Bytt ledarskap, visst men ersatt en dryg men ändå kunnig man med en okunnig och teatraliskt folklig kvinna i linje med kvoteringspolitiken. Modernisera politiken? Pyttsan, det är samma gamla bidragstänk, det är samma vurmande för AMS, det är en politik som gått i stå för decennier sedan... Och det känns ju underbart att veta att man får kommunister och miljöfundamentalister på köpet när man väljer sosseriet, eller hur...?

"Idag hotas både kvaliteten och jobben i välfärden. Nu ökar arbetslösheten i rasande takt, överskott vänds i underskott i de offentliga finanserna, och utanförskapet växer. Tvärtemot vad den blå alliansen lovade väljarna 2006" - Ja du Mona, det är väl underbart att det lilla landet Sverige med sina 9 miljoner innevånare ligger bakom den finansiella kris och lågkonjunktur vi nu ser. Det är väl skönt för dig att kunna skylla hela världens samlade problem på Alliansregeringen, för läget såg lite annorlunda ut bara förra sommaren. Minns hur den alltid så visa Riksbanken höjde och höjde räntan för att kyla ner konjunkturen bara några veckor innan kollapsen. Hur ser det ut nu, och varför? Det hade sett betydligt värre ut med Monas politik - det är ett som är säkert!

Du är kanske inte kliniskt hjärndöd Mona, men iallafall verklighetsfrånvänd på ett närmast sjukligt sätt. Du maler på om försvaret, där förvisso jag också har synpunkter, men du maler på med vänstern och miljöpartiet som patetiska vapendragare. Du anklagar regeringen för allt som den kan anklagas för. Det är i Monas värld regeringens fel att det sitter dissidenter i Kinas fängelser, inlåsta av Ohlys partibröder. Det är i Monas värld alliansens fel att Gaza bombas, eftersom vi inte sätter stopp för en Davis Cup match mot Israel. Det är i Monas värld Fredrik Reinfeldts fel att världsekonomin är i fritt fall - och skulle det i morgon hittas en gigantisk meteor på väg mot jorden så kunde vi vara säkra på en sak. Mona skulle anklaga regeringen även för den...

Länkar: SvD, SvD2, Fp Nacka, Johans ledljus

1 kommentar:

Johan sa...

Haha, klockrent skrivet. Kan inte mer än hålla med i varje ord. Denna blogg ska jag följa.

Tack för mig /Johan