2009/01/27

VIRUS OCH PROSTATACANCER...


Mycket nyheter om sjukdomar i dagens web-upplaga i Aftonbladet. En bra och en dålig nyhet... Om man börjar med den riktigt glada nyheten så är det att fetma beror på virus, helt underbart! Jag som gått på alla dödgrävares argumentation om att det är mitt intag av chips, burgare och pizza som fått mig att bli rätt så rund. Tänk att det helt plötsligt finns en helt annan, mycket bättre förklaring till varför jag numera behöver slankgördel för att komma i mina byxor. Sålunda, käkar jag vidare i godan ro och inväntar att min kropps immunförsvar tillgodogör sig transfetter och andra näringsämnen som jag med glädje tillför. Därefter kan immunförsvaret säkert ta kål på det elaka virus som gjort mig tjock...

Men tragiskt nog är tydligen fetma-viruset ad-36 luftburet, och smittar lätt. Sålunda kan det bli svårt att komma tillrätta med sjukdomsförloppet, men jag har sjukdomsinsikt numera och vet vad jag skall säga när folk hackar på mina matvanor. Å andra sidan så börjar minnet svikta, och enligt DN kan det bero på fettet man äter, så jag kommer kanske inte ihåg att använda sjukdomsargumentet när det är dags.

Om man då går till den dåliga nyheten så kan ju tillfrisknande från fetma-viruset vara totalt meningslöst efter som jag med allra största sannolikhet kommer att få, eller redan har, prostatacancer. Tydligen skall man få denna elaka sjukdom om man har för mycket sex. Eftersom jag synes vara ett oaptitligt fetto med min ovan redovisade sjukdomshistoria så hade jag inte behövt oroa mig för denna cancerform ifall det handlat om att man drabbades när man hade en trevlig samvaro, kopulerandes med någon gravt synsvag kvinna. Men nu handlar det ju inte om det, det handlar om handtralla och det innebär döden... Undersökningen, som skulle kunna vara beställd av den katolska kyrkan, fastslår att man genom högre makters försorg kommer få en abnorm celldelning i prostatan ifall man ägnar sig åt självtillfredsställelse.

Där försvann mina tvivel, Gud är elak och gemen om han nu ens behagar existera! Räcker det inte med att straffas genom att man är dömd till ensamhet för att ett satans luftburet virus, som gjort mig lika attraktiv som Sune Mangs, tagit min annars så smärta och vältränade kropp i besittning? Måste man dessutom avhålla sig från alla former av njutning? Tydligen, för annars får man prostatacancer och dör.

Pest eller kolera? Grubblerierna fortsätter...Länkar: AB Fett, AB Handtralla, DN Fett

1 kommentar:

Tabby sa...

hehe klockrent inlägg ^^
Denis Leary läste ju lus om det där fetma viruset i en stand up show.