2011/02/15

BERLUSCONIS BRAVADER I BÄDDEN...


Om svensk politik är tråkig så är den italienska betydligt mer... spännande? För medan det partiet i Sveriges Riksdag som skall framstå som det statsbärande ditot leker tysta leken och medan det som en gång var det statsbärande partiet leker hela havet stormar så har man Italien en regeringschef som misstänks för att leka med småflickor.

Silvio Berlusconi är i mina ögon en rätt vidrig och sliskig typ, problemet är bara att det är han som företräder den politiska inriktning som jag tror Italien behöver för att kunna komma ur krisen. Med det menar jag naturligtvis inte att var och varenda solariebränd, hårtransplanterad, tandblekt och översexuell snuskgubbe som bor i stövelns rike skall köpa sex av minderåriga för att ta Italien ur krisen - alls icke. Italien behöver socialdemokratin lika lite som Sverige, lika lite som Storbritannien eller Frankrike - Italien behöver mer frihetliga alternativ...

Men vad felar då denna man som gång på gång kör sin egen variant av "Dirty Dancing" i ett italienskt klaver utanför Colosseum? Varför gör han samma fel gång på gång, och förstärker bilden av sig själv som sexmissbrukarnas överstepräst? Förmodligen för att han är spritt språngande galen och tror att han kan komma undan med allt han gör och allt vill göra. Funkar det inte med att tala eller prata sig ur situationer så kan han ju alltid försöka köpa sig ur desamma med sin tunga peninngpung.

Italien är ett annorlunda land, ett land där häradsbetäckarna har hög status trots att det erotiska hyckleriets högborg har sitt tempel mitt i Rom. Italien är ett land där det är manligt att sätta på massor med kvinnor, och det har ju Berlusconi även erkänt att han gör frekvent. Hans popularitet bland de andra italienska män som avundas sin ledares spontanitet och förmåga att lägga det täcka könet på rygg eller i spagat fungerade så länge de inbillade sig att den gamle snuskgubben lyckades med detta tack vare sin charm.

När nu nyheten kommer att det kan vara så att Berlusconi faktiskt måste köpa sex - och dessutom köper sådant som inte ännu är moget - så lär Berlusconis saga som det moderna Italiens "Duce" vara över. Jag vet inte om italienarna skall skratta eller gråta, men Berlusconi har satt en bild av Italien världen över som ingen italienare borde vara nöjd med. Landet var som ett dåligt skämt redan Berlusconi, nu är det också ett snuskigt dåligt skämt...

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, AB, Expr

1 kommentar:

Benny sa...

meh, vänstermedierna har skrivit sina "Berlusconi är rökt" story så många gånger nu. Är det inte en mer eller mindre dramatisk votering i italienska parlamentet så är det nån mer eller mindre påhittad historia om privatlivet. Säkraste tipset är nog att ta både en och två skopor salt innan man litar på nåt vänstermedierna skriver.

Med italienska mått mätt är väl Berlusconi den mest långvariga och populära ledaren någonsin. Man kan ju jämföra med vänsterns hjälte, Romano Prodi, som hoppade in i ett pinsamt mellanspel 2006 innan italienarna bad Berlusconi komma tillbaka igen.