2011/02/05

GÄSTBLOGG - ERIK LAAKSO: GÄSTBLOGGANDE


Knappt hade jag lyckats klistra in de där bilderna och det där musikklippet som Röda Berget ville ha som illustrationer på sin gästblogg min blogg förrän en annan rödmärkt bloggare hälsade på i in-boxen och ville lätta på sitt hjärta. Erik Laakso ville filosofera lite kring gästbloggandet och i min oändliga godhet kunde jag naturligtvis inte hålla på publicerandet.

Så varsågoda, kära läsare, Erik Laakso - socialdemokratisk fribajsare, tycker till och inte om...

"Gästbloggare? Vilket outsägligt märkligt fenomen. Jag skulle aldrig upplåta mitt dyrbara utrymme för andra människors intetsägande tankar. Jag menar. Varför skulle jag? Som om de har något intressant att säga. När jag själv finns. Jag fattar ingenting. Nyligen kunde man läsa en arketypisk sosse från Malmö försöka sig på att vara lustig på den här ytan. Någon annan dag kommer det säkert en påhittad satiriker som låtsas ha något viktigt att säga. Men jag skulle aldrig ställa upp på dylikt.

Men Tokmoderaten visar sig vara annorlunda förstås. När bloggtorkan slår till bjuder man sannerligen in kreti och pleti att författa intetsägande meningslösheter istället för att låta tystnaden råda för en kort stund. När jakten på bloggpoäng på Knuff står över allt annat så hoppas han förstås att alla gästbloggarens vänner, de som aldrig skulle läsa Antonsson annars, ska läsa och, viktigast av allt, länka till inlägget och 'Hepp!' så har Tokis håvat in tre knuffpoäng till. Grattis Fredrik.

Den som nedlåter sig till att bli en gästbloggare hos någon annan, mindre framgångsrik, bloggare visar självklart svagheten i det egna varumärket. I ett sista desperat försök att bättra på sitt eget besöksantal så skriver man några meningslösa rader hos någon mer känd bloggare och tänker medan man knyter händerna i en liten bön, att nu minsann så ska besökarna drälla in, makten ska börja lyssna och inflytandet ska komma. Men det är ju så infantilt och dåraktigt att var och en kan inse det tomma och skramlande i dylikt.

Jag personligen, skulle aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång skriva en gästblogg åt någon annan. Så det så!"

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Haha, jag brukar skratta när jag besöker din blogg, så även idag!

Tack för skrattet Erik! :-D

Anonym sa...

Humor på hög nivå!!