2011/02/19

OHLY - MANNEN, BARNET, ÄLSKAREN


Så länge Aftonbladet har Lena Mellin som sin politiska kommentator och rekryterar sådana som Alliansfritt Sveriges Björn Fridén till sin ledarredaktion så känns det som om tidningen "Hänt Extra" är mer relevant än Lars Johan Hiertas livsverk när det kommer till politiska analyser. Så ännu lite mer efter en artikel i "Hänt Extra" som jag läste medan jag käkade middag på arbetsplatsen. Det handlar om Ohly, om Lars Ohly och hans förmågor...

"Hänt Extra", nummer 8, anno 2011 med utgivningsdatum den 15 februari. Glenn Hysén finns på framsidan, uppenbarligen mer tilltalande än mannen som figurerar på en sida i slutet av tidningen - Lars Ohly. Men där kanske Glenn Hysén har mer än rakade ben och ett fagert ansikte för sin ålder så har Lars Ohly helt andra sidor som "Hänt Extra" låter fästmön Åsa Hagelstedt att berätta om i en avslöjande intervju.

Lars Ohly är seg, för den som inte redan visste det. Lars Ohly är barnslig, så pass barnslig att fästmön Åsa trots ett åldersövertag på en hel myndighetsålder för mannen i hennes liv upplever sig själv som den vuxna i deras relation. Men det mest häpnadsväckande vi får veta är att Lars Ohly är en bra älskare, trots att han är feminist.

Faktum är att Lars Ohly tycks vara ett stycke barnsligt, viljelöst kött i fästmön Åsas ögon. Hur skall man annars tolka den ärliga kommentaren om att "... Det är han är bra som (älskare alltså red.anm), tror du verkligen att jag hade tackat ja till ett frieri annars?". Alltså kan Ohly vara usel på att laga mat eller tänka politik, urdålig på att städa eller att komma ihåg att släcka ljusen på köksbordet utan att för den skull diskvalificera som äkta hälft till Åsa. Så länge han levererar i sänghalmen så spelar det ingen roll att han ser ut som Klas Klättermus, är seg eller infantil - han är aktuell som make iallafall...

Samtidigt som magen vänder lite lätt på sig, först åt vänster och sedan åt höger följt av nedåt och därefter uppåt när jag tänker både äcklad och avundsjuk på tågmästarens förmåga att ta sig an en tunnel så börjar jag förstå. Helt plötsligt går det upp ett ljus hos mig, om varför jag fortfarande är ogift trots att jag är seg, barnslig och en nästan identisk kopia av Sune Mangs. Det måste ha att göra med mina bristande kunskaper i Kamasutras konstskapande att göra, ingenting annat. Lars Ohly, lär mig dina konster. Snälla...?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

: )

Anonym sa...

I sanning en glänsande politisk kommentar. Sök jobb på "Hänt-Extra"!
Hans Holberg
Örebro