2011/02/23

MORDET PÅ PALME - 5 DAGAR TILL 25 ÅR SEDAN


Nedräkningen har börjat, snart kommer 25-årsdagen av mordet på Olof Palme att få uppmärksamhet i alla former av media - något som redan har börjat. SVT och Expressen har vallat Leif GW Persson exakt samma sträcka mellan biografen Grand och mordplatsen vid Tunnelgatan, båda har gjort TV av vallningen och låtit Leffe berätta vad han tror och inte tror.

Det återstår 5 dagar till 25-årsdagen och jag tänkte låta publicera en miniserie med en postning om dagen där jag publicerar en helt annan "lösning" på Palme-mordet än de som Leif GW Persson och polisen har kommit fram till - för GW säger ju att Palmes baneman är någon tillräckligt hatisk ur polisens eller militärens lönerullor, medan polisen - och faktiskt även familjen Palme - säger att det var rättshaveristen Christer Pettersson som var mördaren...

Att man inte löst mordet ger ju som sig bör alla stollar och tokskallar möjligheten att börja privatspana, och när belöningen ligger på 50 miljoner för att klara upp mordet så går de igång ännu lite mer och ännu lite mer ambitiöst. Det finns säkert kloka människor som också funderar på vad som hände den där natten och som försöker hitta den lösning som ingen annan har hittat.

Avsikten med dessa inlägg är inte att vara respektlös mot Palme utan att berätta om några av de mest bisarra tankegångarna om mordet - och idag ber jag att få återge Stellan Hadar Hagmalms förklaring till varför Palme dog där han dog och varför.

Enligt Hagmalm så heter Palmes mördare Carl-Erik Rosén, något han medelst en skylt gärna, överallt och närsomhelst upplyser innevånarna i Lund om. Denna Carl-Erik Rosén är en barndomskamrat till Hagmalm och skall enligt Hagmalms terorier ha utfört Palmemordet som en konspiration mot Hagmalm dennes släkt. Rosén skall ha hela den svenska makteliten i ryggen i denna konspiration....

Men varför denna konspiration? Varför detta mord på en statsminister?

Pamle-mordet var i själva verket bara en avledningsmanöver för att flytta uppmärksamheten från det faktum att Stellan Hadar Hagmalm egentligen skulle vara kung Stellan I. Hagmalm påstår sig vara den riktiga svenska tronarvingen, och i princip allt som händer i det här landet och i världen handlar om att trycka tillbaka detta avslöjande.

Som om inte det räcker så anser sig Hagmalm vara utsatt för tankekontroll och ett kroniskt offer för sammansvärjningar och konspirationer. Till exempel anser Hagmalm att såväl Lasermannens härjningar som Estonia-katastrofen också är villospår och de offer som krävts för att inte media skall få upp ögonen för det där avslöjandet om hans kungliga status.

I bakgrunden finns en hemlig organisation som lyckades med att störta Romarriket medan man passade på att grunda självaste kristendomen. För att utplåna Hagmalms släkt genom tillskapandet av FN krävdes också ett andra världskrig - allt med Hagmalms kunglighet i centrum...

Att Carl-Erik Rosén skulle vara Palmes mördare med en uppbackning av i princip hela världen och med Stellan Hadar Hagmalm som det verkliga offret tillhör de mest bisarra funderingarna på vad som egentligen hände den 28 februari 1986, och det är väl inte många som kan ta herr Hagmalm på allvar.

Vi vet att Olof Palme sköts i ryggen av en gärningsman som också försökte skjuta Lisbeth Palme innan han tog kurs på Malmskillnadsgatan och försvann. Efter det sista trappsteget i den där trappan tog han ett steg ut i det som har kommit att bli ett gäng helt galna spekulationer om vem som sköt Palme, Carl-Erik Rosén, Lisbeth Palme eller en kvinna i en lägenhet...

Jag ber att få återkomma med ännu ett uppslag imorgon. Väl mött!

Länkar: SvD, SvD, DN1, DN2, AB,
Bloggar:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man har respekt för Leif GW Perssons teorier eftersom han alltid haft rätt när han sagt någonting. Han är en ypperligt kompetent person. Antagligen har de omringat de som mördat Olof Palme och GW går därför ut med detta i massmedia för att få huvudmännen att röra på sig. De vill säkert veta mer vad de gör nu när de börjar röra på sig för att i mån kunna samla in lite fler bevis mot dem. Dessa mördare har antagligen legat lågt i minst 25 års tid, ändrat utseende och mycket annat. Nu får vi hoppas på att de griper dem detta året bara.

Amadeus sa...

Ok jag fattar att Hagmalm tror mkt djupt på sin teori, vad jag inte förstår är den totala besattheten att ständigt förkunna detta för andra. Har det hjälpt? Ser det ut som om det kommer att ge effekt? Med ett begränsat antal dagar att leva kvar är uppoffringen av ett normalt liv med dess fröjder och njutningar värt priset? nejnejnej

Vi har alla förmodligen någon egen ide eller teori om någonting men vi går inte runt med en massa skyltar dygnets alla ljusa timmar år in och år ut.

Anonym sa...

Leif GW Persson är utan tvekan den bästa polisprofessor Sverige haft och har nästan aldrig fel. GW Persson uttalade sig om Tommy Lindström när denne tog över efterlyst att han bara var en nolla. Det verkar ju som om Tommy Lindström är ute för att plantera ett villospår och är kanske en av de som var med om palmemordet. Vem vet. Däremot vet GW Persson med bestämdhet säkert redan vem mördarna är och går ut och väcker dem nu bara åt polisen så de börjar att röra på sig så de ser lite mera.

Dr Evil sa...

Underhållande läsning men i detta fall är dårpippifaktorn alltför uppenbar med ett personligt storhetsvansinne.

Mera intressant vore att höra om sammansvärjningar inom socialdemokratin eller sovjetiska alternativt amerikanska yrkesmördare.