2011/02/17

DAMBERG UT UR DE RÖDA DRAPERIERNA...?


Mikael Damberg, socialdemokrat sedan den spermie och det ägg blev ett och blev den Mikael Damberg som nu träder fram ur de röda draperierna för att berätta att han vill ta ansvar för sitt parti. Tacka fan för det, för i samma stund som ägget fick oväntat besök så blev även den där celldelningen ett med Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti. Damberg är avlad ur socialdemokratin, fostrad i densamma och har inte haft något annat vettigt i livet att göra än att viga sitt liv för Rörelsen. Politikeradel kallas det visst...

Det hedrar Damberg att han iallafall har förmågan, om än lite väl luddigt och med en uppdatering på Facebook, att tillkännage att han ställer sin egen person till förfogande för att ta ansvar för ett parti som verkligen behöver någon som tar ansvar för det. Om sedan Damberg är rätt person att ta ansvar för det politiska och ideologiska konkursboet är en fråga som de socialdemokratiska kongressledamöterna får avgöra om knappt en månad - det är ingenting jag skall ha några synpunkter på.

Mikael Damberg har gett mig en frukostpåse, inte alls den typ av frukost jag brukar äta men ändå. Han stod där vid en av tunnelbanenedgångarna i Sundbyberg och delade ut små frukostpåsar kryddade med politisk propaganda under valrörelsen för EP-valet ifjol. I påsen låg det ett äpple, en liten juice och en liten knäckebrödsmacka samt sosse-retorik när den var som sämst men det var väl ändå tanken som räknades?

För där gick jag, iförd min gula moderata kampanj-jacka och delade ut moderata flygblad utan tilltugg när herr Damberg tyckte att även jag skulle få en annan frukost än en iskall Orangina med en rykande varm Toscasnäcka från Pressbyrån. Jag försökte få Dambergs påsar att framstå som röstköp, när jag egentligen skämdes för att allt jag hade var några ord om politik på en tråkig papperslapp medan Micke Damberg hade hela famnen full av små påsar med sådant folk gillar att få. Damberg delade med sig till mig trots att han borde ha förstått att han kunde glömma att min röst skulle vara tillgänglig för hanses parti...

Skulle Damberg bli vald till ny partiordförande så är det ytterligare en sosseledare som jag lyckats besudla genom att ta personen i fråga i handen. Jag har skakat Olof Palmes hand, likaså Ingvar Carlssons och Göran Perssons i olika situationer och min hand har ännu inte gått i nekros. Men Mona Sahlin har jag aldrig fått komma nära, eller så var det så att hon satt för kort tid för att komma mig inpå livet.

Skulle Damberg bli vald till ny partiordförande så får sosseriet en ledare som jag kommer att ha väldigt svårt att hitta angreppspunkter på och driva med. Damberg är så präktigt korrekt att jag blir lätt illamående, så fostrad för att axla den roll han nu säger sig vilja axla att det blir närmast omöjligt att vara rolig på hans bekostnad. Mikael Damberg skulle kunna vara ett bra val för socialdemokratin, men det säger jag bara för att han bjöd mig på frukost i "Tuben". Frågan är om socialdemokraterna själva har vett att ta hans erbjudande på allvar...?

Länkar: SvD, SvD, DN, AB, AB, AB, AB, Expr

6 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Varsågod för lånet av bilden ;-)

MrHappy72 sa...

Jo. En utmärkt kandidat för politikeradeln att fortsätta lura folket och sig själva med.

Fram med tillväxtpiskan i det globala samhället!

Jag vill undervisa Herr Damberg om enkel aritmetik genom denna enkla film:
http://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY

Tokmoderaten sa...

Tack Jonas Morian. Tack så jättemycket!

Jah Hollis sa...

"Damberg är så präktigt korrekt att jag blir lätt illamående, så fostrad för att axla den roll han nu säger sig vilja axla att det blir närmast omöjligt att vara rolig på hans bekostnad."

Låter som en beskrivning av en typisk företrädare för Moderaterna.

Tokmoderaten sa...

Eller hur!? Jag saknar sådana spontana gamänger som Sven-Otto Littorin faktiskt.

Men nu är det ju inte min uppgift att göra mig rolig på det egna partiets bekostnad, det får sådana som du göra - Jah Hollis...

Nicklas Eriksson sa...

Åh herrenadå!

Om Mikael Damberg (den mest högervridne av alla socialdemokrater som någonsin existerat från det mest högervridna av S-distrikt som någonsin existerat) är "röd", vad gör det mig då???