2011/02/05

GÄSTBLOGG - RÖDA BERGET: OM TOKMODERATENS PÅSTÅDDA STORHET


Det finns dom som säger att han är min motsvarighet i det röda laget, som om någon nu skulle kunna vara. Det finns dom som anser att mitt 3-årsfirande som bloggare är något att sörja, inte att fira. Men nu är det ändå så att jag själv är stolt över min skapelse, och i min skruvade hjärna så inbillar jag mig att det finns fler som faktiskt uppskattar det jag gör. Därför firar jag genom att låta mannen på motståndarsidan som ibland nämns som min adept - men med en helt annan ideologisk ryggrad - skriva en gästblogg om mig och min "påstådda storhet"...

"Om Tokmoderatens påstådda storhet

"- But it’s...
- Yes, I know, ...bigger inside - Time Lord technology"

Ovanstående replikskifte utspelas varje gång en besökare för första gången kliver in i Doctor Whos rymd- och tidsskepp TARDIS. Utifrån ser det ut som en slags blå telefonkiosk där man bara kan ringa till polisen, men på insidan är den hur stor som helst.

På samma sätt kan man se Tokmoderatens storhet. På ytan är den inte så stor - även om Tokmoderatens fysiska hudyta är avsevärd - att det vid första anblicken är svårt att inse den inneboende storheten i den skribent som döljer sig bakom Tokmoderaten.

Placerad i Sumpan är han en bärande del av det som i dagligt tal kallas "Sumpmoderaterna" och är det någon som tycker att "Ribban" har många grå hårstrån kan samtliga härledas till denne man.

Jag väntar för övrigt spänt på att Sofia Arkelstens Malfoyfärgade hårman ska börja skifta i grått. Det kan alltså vara så att det är läge att köpa aktier i hårblekningsindustrin. Det kan inte vara lätt för Borgeriet att ständigt ha en osäkrad handgranat bland dem.

En kamrat till mig beskrev Tokmoderatens blogg som "En svårt beroendeframkallande, ständigt pågående kollision mellan ett godståg och en fårskock"

Man kan säga mycket om Tokmoderatens texter, men dessa saker karakteriserar dem:

• Det finns inga nyanser. Inget finns mellan raderna. Puckarna är rakare än linjaler.
• Det begås ständiga lustmord på alla och envar.
• Attackerna slår mot alla håll. Moderaternas störste kritiker på nätet är Tokmoderaten. Denna blogg ändrar inte tonen när det är det egna partiet som ådragit sig missnöjet.
• Texterna är genomgående språkligt välskrivna

Ett speciellt kapitel är de återkommande affischerna med den Moderatinspirerade T-loggan. Dessa affischer har en och annan gång fått mig att under skrattsalvor nästan ramla av stolen.

Något som är lika okänt som paradoxalt är Tokmoderatens vurm för socialdemokrater, närmare bestämt vissa individer ur nätverket NetRoots. Han har setts på lokal med diverse skalliga nästanbolsjeviker och har historiska relationer med andra.

Det är också så att Tokmoderatens position på nätet bärs upp av länkar från s-märkta bloggar, vilket gör att jag tror att hans attacker mot alla och envar är utryck för en latent vilja att byta sida.


Det är dags för Tokmoderaten att kasta av sig masken och komma ur garderoben som den man han verkligen är - TokBolsjeviken."


Peter Johansson - Röda Berget
Bilden på den stora bloggkartan är hämtad från HBT-sossens blogg.

4 kommentarer:

snabbisen sa...

Mitt i prick. En sann nöje att läsa! Är också en idol av de T-märkta affischerna.

Alfredo Larosa

sachristianien sa...

Ebba gröns fanatiska sånger om hat och att "beväpna" sig är än kusligare efter tragedin i Tucson nyligen. vänstern är sig lik.

Unknown sa...

Kärlek till er båda :)

Anonym sa...

Instämmer med Peter Högberg :-))

// Martin