2009/01/21

MONA YRAR VIDARE...


Nu vill Mona, med anledning av att Jan Björklund och Folkpartiet hittat rätt om försvaret, ha partiledaröverläggningar om rikets framtida försvar...

Jaha, Mona tycker att det är konstigt att två självständiga partier, som förvisso styr landet i en allians, tycker olika. Själv tycker jag att det är ännu värre att tanten som gapar har en ännu värre splittring inom sina egna led, och dessutom kommer att bli beroende av två extremt försvarsfientliga partier i sin rödgröna koalition. Varför skall man ha förhandlingar med Monas parti, där f.d försvarsministern von Sydow och folkpartiledaren har en rörande samsyn men där den försvarspolitiske talesmannen hos SAP, Håkan Juholt, delar de åsikter som försvarsminister Sten Tolgfors för fram. Och i den socialdemokratiska dimman skymtar skuggan av ytterligare ännu en sosse som gärna vill vara med och tycka till, försvarsutskottets Anders Karlsson. Tydligheten är enorm...

Enligt von Sydow har han förankrat sina idéer hos Mona men enligt Juholt står SAP fast vid försvarsöverenskommelserna som inkluderar alla sju partier. Vad gäller egentligen, vem talar för sossarna om försvaret?

Det är ju lätt att föra partiledaröverläggningar med ett parti där man inte vet vad som gäller, men det har ju liksom varit ett av fru Sahlins signum under sin tid som sosseledare - Tydlighet är av ondo, klara besked farliga och den som förstår sig på sossarnas politik är en förlorad väljare...

Länkar: DN, SvD, Tolgfors

6 kommentarer:

Grottolle sa...

Skyller du på Mona att Alliansen är i upplösning??? Dom är ju inte snart eniga om något. Ja dom är ju eniga om att sänka skatterna för dom högavlönade men det är nog det enda..Du är bra rolig du.

Tokmoderaten sa...

Grottis,

Alliansen är mer enig än Monas divergerande personligheter...

Men skämt åsido, vad lever du i för verklighet egentligen? Det finns skillnader i synen på samkönade äktenskap och nu, tack och lov, även försvaret. Men i alla andra frågor så är väl samsynen så om inte total så iallafall väldigt god. och om du läser igenom texten ordentligt så kan du väl berätta var jag beskyller Mona för att ligga bakom oenigheten om försvaret?

Hur det däremot ser ut i den rödgröna röran, med allt annat än samsyn om försvaret, om EU, om skatter m.m, m.m är väl så nära ett kaos man kan komma...

Grottolle sa...

Hur är det med synen om Gasa..Utrikesministern säger en sak och Björklund ett annat..
Och ju närmare valet vi kommer så kommer det nog bli mera olikheter.
Moderaterna och Centern är ju inte eniga om arbetsmarknaslagarna.. Men jag tycker inte det är konstigt att olika partier har olika syn på politiken. Annars skulle det barabehövas två partier. Men det är ju ni högermän som tycker det är så konstigt. Ni kallar ju det röra. Och du ska inte glömma att vänstersidan har fått ihop sin politik med budjetar och allt i tolv år. Utan budjetunderskott:)

Mattias Lönnqvist sa...

Nej, vänstersidan har inte "fått ihop sin politik med budjetar [sic!] och allt i tolv år"

95-98 regerade socialdemokraterna i minoritet med stöd av centern. Det var alltså 98-06 som den socialdemokratiska regeringen förhandlade budget (och Nota Bene, enbart budget) med V+MP. Förhandlingar som kantades av utspel och där finansministern inte kunde vara säker på att få ihop en budget förrän strax innan den skulle läggas.

Grottolle sa...

Mattias..

Ja men 8 år då..Och utspel är det ju nu oxå..Tycker Folkpartiet sätter ut hakan ofta. Och som jag mins så var det aldrig budgetunderskott på dom åtta åren.. Få se nu om Alliansen klarar av det. Börjar se oroligt ut om det.

Tabby sa...

http://www.regeringen.se/sb/d/10513

Tyvärr Grottolle men enligt tabellen längst ner på sidan så är det max 6år som Vänstersidan haft budgetöverskott. Alliansen hade ett väldigt stort budgetöverskott som de använde till att betala av våran statsskuld, de har lyckats betala tillbaka mer än vänstern skuldsatte oss under 03-04.