2008/06/24

ATT SYNAS ELLER INTE SYNAS, DET ÄR FRÅGAN


Socialdemokratin som oppositionsparti är som luft, man ser det inte, man hör det inte men man vet att det finns där överallt. Men där tar likheterna slut... luften är en källa till liv medan socialdemokratin mest är som luften vid ett pappersbruk, illaluktande när man kommer tillräckligt nära.

Just den socialdemokratiska osynligheten är ju numera ett faktum, fastställt i analyser. Dessutom tycks ju strategin fungera alldeles utmärkt om man tittar på opinionssiffrorna. De bra saker som regeringen faktiskt har drivit igenom döljs ju alltid av klantigheter, skandaler och annat. Att vi moderater syns mest i media just nu är väl föga förvånande. Skulle jag som amatörterapeut med inriktning på politik analysera regeringen av i dag så skulle jag nästan rekommendera tvångsvård, tvångsvård då självmordstankarna måste ha tagit över totalt. Vill man vinna valet 2010? Vill man fortsätta förädlingen av Sverige? Gör då en reträtt, visa att man bryr sig om vad folk faktiskt tycker och riv upp FRA-lagstiftningen!

Att ändra sig behöver inte alltid vara svagt, i detta fall är det tvärtom. Det är en styrka att erkänna att man handlat förhastat, att man underskattat problemen och att man faktiskt respekterar grundlagen. Lägg skiten till handlingarna, börja återskapa bilden som fanns i våras av en duglig regering som är vida överlägsna det socialist-kommunist-miljöfundamentalist-kooperativ som vi ställs emot i valen framöver.

Att sossarna inte syns eller hörs har just med denna sak att göra, att man inte vill visa folk vad man får på köpet när man väljer Sosseriet... Man får Vladimir Ohly och man får Eskilstunas eget svar på Poison Ivy. Att det sedan är bra för opinionssiffrorna att knipa käft och inte redovisa mycket av vad man själv vill, eller vad man egentligen får igenom efter de heta nätterna med Vladimir Ohly och Poison Ivy är ju ett tragiskt faktum uppenbarligen. Må Svensson vakna den dagen man blir varse vad som väntar... Kanske bäst att inte synas trots allt?

Inga kommentarer: