2008/06/24

MASSOR MED MONA


Ja, jag vet... Fyra inlägg på en dag kan få en att undra: Har han inget liv karl'n? Nä, inte så mycket till liv att jag kan undvika att hacka på mitt eget kräkmedel Mona.

Värre populist än fru Sahlin får man leta efter. Nu är hon ute och lovar ett avskaffande av FRA-lagen, samma lag som Thomas Bodström ( ni vet han som skriver usla böcker när han inte leker advokat, politiker eller spelar fotboll i en dokusåpa ) och den försvarsminister som gav ett dasspapper sitt namn, Leni Björklund så förtjänstfullt skapade. Då var alliansen emot lagen, sossarna för. Nu är situationen den omvända, alliansen vill ha den och Mona påstår att hon vill ha bort den. Fan tro't...
Men kan ju bli förvirrad av mindre än dessa omsvängningar. FRA har skapat en politisk pendelrörelse som kommer fortsätta pendla i evighet är jag rädd.

Dessutom har man tydligen fått upp ögonen för att sossestyret faktiskt innebar att de som hade det sämst i landet fick det ännu sämre. I och med att sosseriet alltid tjatat om att de står på de svagas sida så känns det ju skönt när LO kan beslå sin siamesiska tvilling med lögn. De som förlorade mest under sossarna skall det nu hårdsatsas på om socialist-kommunist-miljöfundamentalist-kooperationen vinner valet berättar Mona. Men i Monas värld så får den sossarna satsar på högre skatt, tjänar på att går arbetslös, fastnar i ett bidragsträsk och blir efterhand apatisk eller förtidspensionerad. Eftersom dessa element är grunden i sossarnas politik så är det precis vad som väntar såväl ensamstående mammor, studerande, pensionärer och alla andra som Mona lovar guld och gröna skogar.

3 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Det skadar inte att ha på fötterna när man skriver. Det kan bli fel annars.
Jag snor friskt från MinaModerataKarameller

"Du och andra menar att Thomas Bodström låg bakom FRA-lagen från början. Detta stämmer nu inte. Han satt visserligen i den regering som la fram departementspromemorian 2005, men det var FÖD som hade författat den. FRA-lagen är Leni Björklunds baby.

Sanningen är att det var Thomas Bodström som stoppade förslaget 2006 med hänvisning till att det inte var rättssäkert. Det var hans egna tjänstemän på JuDep som protesterade mycket högljutt mot hela FRA-lagpaketet."

Sen kan du ta reda på VARFÖR Mikael Odenberg och brogerligheten var emot. Tips -det var INTE för att de tyckte lagen för långtgående...

Tokmoderaten sa...

Menar hr Fridén att jag snor från Mary och hennes karameller? Så är icke fallet isf. Läser förvisso hennes texter, men bildar mig alltid egna uppfattningar och ståndpunkter. Är det så att du menar att du snor själv? Du har ju en underbar källa till inspiration i så fall...

Jag köper ditt argument om det var Fru Försvarsminister med samma namn som dasspappret som lanserade lagen. Måhända skrek juristerna på Justitiedep. men från Bodström hörde jag inget annat än samtycke.

Mattias Lönnqvist sa...

Det finns en (eller snarare en hel drös) anledning till att man under sosse-styret talade om Bodström-samhället när man diskuterade utökad övervakning.

Att då haka upp sig på petimetrar som partigängaren längst upp är av typen att ställa ut en blomma på en soptipp och hävda att det är en trädgård.