2008/06/26

HYCKLARNAS PARTI


Den fd statsministern Göran Persson fick något rabiat i blicken, darrade på rösten och agiterade med samma vokabulär som Hjalmar Branting en gång gjorde. Orsaken till upprördheten stod att finna i att alliansen önskade införa ett skatteavdrag för hushållsnära tjänster... Pigan skulle komma åter, en stackars underbetald kvinna skulle ta hand om de rikas smuts, matlagning och ungar i socialdemokraternas föreställningsvärld. Att det handlade om att göra en sektor där svartjobben var lika vanliga som förtidspensionärerna i sosse-Sverige lite mer vit fattade inte Göran och hans gapande partivänner.

Nu är tiden en annan, den gamle Göran har efter sin politiska karriär sadlat om till godsägare och välavlönad konsult. Det han sa om hushållsnära tjänster inför valet 2006 tycks ha fallit i glömska, då Göran med sin Anitra flitigt nyttjat möjligheten att göra detta avdrag. Ord som inget betyder, ord man väljer att förtränga snabbt - det är ett rent hyckleri!

Nu kommer det också fram att den fd kommunisten, numera socialdemokraten Ylva Johansson har börjat använda en "piga" hemma. Att samma kvinna var nästan lika kategorisk som GP bekymrar varken henne eller partiet när frågan om hyckleri lyfts upp. Att leva som man lär, det existerar inte i den "nya arbetarklassen". I deras värld kan man säga en sak men göra en helt annan utan att reflektera över vad man en gång tyckt...

5 kommentarer:

Grottolle sa...

Undrar om Fredrik Reinfeldt. tar emot barnbidraget för sina barn? Moderaterna var ju emot att det infördes.

Joakim Draköga sa...

Jo, här kan vi snacka "animal farm". Fy f-n vilka hycklare.....

Tokmoderaten sa...

Olle har en poäng, men vad jag kan förstå så stod ju inte just den spermie som Reinfeldt var då på barrikaderna och tjoade om hur fel detta bidrag var. Dessa sossar var uppe i talarstolar så sent som för några år sen och gapade. Där har du hyckleriet Olle.

Mattias Lönnqvist sa...

Sedan kanske Olle kan förklara hur man gör för att inte ta emot barnbidraget. Jag trodde det gick med automatik men tydligen har jag missat någonting här.

(Enligt Olles resonemang skulle det dessutom vara hyckleri av sossar att titta på någonting annat än TV1 & TV2 eftersom sossarna en gång i tiden drev linjen om ett parabol-förbud)

Carl sa...

Om du satt i riksdagen och av någon anledning inte vill sänka skatten men så blir det så ändå... Tycker du då att du för att inte vara en hycklare ska betala mer skatt än alla andra?