2008/06/05

ÄLDREOMSORG vs SIMANLÄGGNING


I morgon är det Nationaldag. På sedvanligt manér kommer den firas storstilat på Golfängarna i Sundbyberg. Självklart kommer vi från stadens största parti finnas där för att stimulera medborgarna med vacker argumentation och ett aldrig så ödmjukt bemötande. Dessa Golfängar är en grön oas mellan Hallonbergen, Ör och centrala Sundbyberg, lättåtkomligt, rogivande och vackert...
Just på denna plats har Sosseriet i staden fått för sig att skapa en simanläggning, inhägnad och avgiftsbelagd. Just att hägna in verkar ju vara något som ligger för de med hjärtat till vänster, den minnesgode kommer väl ihåg Järnridån och Berlinmuren... Låt gå att man kanske tycker att denna anläggning fyller en funktion när man tittar ut och torkar svetten ur sin numera allt högre panna en dag som denna. Men hur ofta är det så här i Svea Rike? Varför bygga en utomhuspool när vi har en simhall 200 meter ifrån den tilltänkta anläggningen som behöver renoveras? Finns det inte mer trängande behov att ta tag i såsom skola, barnomsorg och äldredito...?

Anläggningen kommer kosta 30-35 miljoner av Sundbybergarnas surt beskattade pengar, pengar vi moderater vill använda till att höja kvaliteten på de tre tidigare nämnda kommunala huvuduppgifterna. Skulle det ändå finnas pengar över är det väl bättre att sänka skatten för alla i Sundbyberg, än att gynna de som njuter av att bada 3-4 dagar utomhus per år? Alla har ju rätt att tycka vad dom vill, det är ju demokrati och i demokratins namn skall vi nu ha ett rådslag i staden.

Det är ju helt ok att folk får tycka till men detta rådslag liknar mer demokrati a lá Mugabe i mina ögon men vad kan förvänta sig i en stad där en minoritet sitter och styr och låtsas att man gör det med väljarkåren i ryggen. Den enda orsaken till att Sundbyberg i dag styrs av Sosseriet med nickedockor är att vi Moderater inte hade koll på två svagsinta män som satte personlig vinning framför väljarnas val...
Nåväl, i det bifogade häfte alla "röstberättigade" fått så nämns de båda alternativen om poolens placering med skönmålande ord och vackra bilder. Vad vi som säger nej har för argument framkommer inte överhuvudtaget. Dessutom har opinioninstitutet varit så smarta att man publicerat den personliga röstkoden UTANPÅ kuverten. Hårresande falskspel i mina ögon... men i Sundbyberg liksom i Harare är numera detta en del av den politiska vardagen.

2 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

40 miljoner ligger den senaste siffran på, och man bör inte bli förvånad som slutnotan hamnar ännu högre. Det är nämligen inte ovanligt för så stora byggprojekt.

Dessutom finns -- mig veterligt -- inte pengarna avsatta någonstans och om sossarna ska trycka in det i budgeten så lär de få väldigt svårt att få budgeten att gå ihop.

40 miljoner råkar dessutom vara mer än väl för att uppfylla ett gammalt vallöfte -- som det finns partier på båda sidor av blockgränsen som är för -- nämligen ett nytt ridhus.

Men, man ska inte bli förvånad över att det blir en satsning på ett utomhusbad. Som du säkert minns så var det första tecknet på svikarnas avhopp när de i fullmäktige valde att gå emot den borgerliga gruppen och rösta ja till en fortsatt utredning kring ett utomhusbad. Av någon anledning tycks just utomhusbad vara Spiras viktigaste politiska fråga. Fråga mig inte varför dock.

Tokmoderaten sa...

Ett lågt och synnerligen elakt skämt där jag dessutom kastar bautastenar i ett glashus med min egen kroppshydda att ta i beaktning men när jag var på Falklandsöarna och såg en sjöelefant tänkte jag faktiskt på just Spira. Karl'n kanske är ett "litet" blötdjur