2008/06/27

EN INSATS ATT HYLLA OCH VARA STOLT ÖVER

Det svenska försvaret undsatte en dåligt utrustad estnisk polis med kravallutrustning under de från Moskva underblåsta kravaller som plågade Tallinn förra våren. Precis detta är vad försvaret skall kunna göra, hjälpa grannar i nöd.

Man blir ju inte heller förvånad över att just vänsterpartiet är kritiskt till denna hjälp. Som de kommunister de egentligen är så anser dom väl att gamla sovjetiska krigsmonument är heliga, att det är ok att slå sönder städer och att något som är sanktionerat från Moskva inte kan vara fel... Hade man gått till riksdagen för konsultationer som Vänstern föreslår hade Tallinn varit en ruinstad. Att sedan Estland är ett NATO-land har inte ett dugg med saken att göra, Estland är även ett EU-land, ett vänligt sinnat grannland och ett land som inte hunnit utrusta sin polis på ett adekvat sätt under sina år i frihet.

För en gångs skull är folkpartisten Allan Widman och jag rörande överens, detta är något som Sverige och Försvarsmakten kan vara stolta över. Att hjälpa ett broderfolk i kris är inte bara självklart, det är något vi skall göra utan att tveka även i framtiden.

Inga kommentarer: