2008/06/25

BARNS ORO ÖVER BLOGGANDE


Hos mig är inte porrsurfandet orsaken till att mina söner är oroliga, upprörda eller angelägna om att få bort pappa från tangentbord och skärm. Här handlar det om ett hysteriskt bloggande, som inskränker på den tid de själva vill ha för att spela World of Warcraft, Sims eller bara surfa runt på nätet. Och ja, jag har koll på vilka sidor de besöker, stenkoll... Vad jag än tycker om FRA-lagen så kan jag inte låta bli att övervaka att mina små gossar inte surfar in på något snusk.

I går lyckades jag dock få till fyra blogginlägg, men då i min ensamhet och utan att försaka vare sig familj eller något annat. Den unge men alltid läsvärde Edvin Alam skrev på sin blogg att det var ett torftigt medialt dygn igår, med lite att spåna eller blogga omkring. Jag tyckte precis tvärtom... Mona och Mödomshinnor, kan det bli bättre?

Porrsurfande kan vara farligt, inte bara när det gäller relationen till sina barn. Den minnesgode kan nog komma på både det ena och det andra som uppdagats av övervakningssamhället, med generalmajorer, politiker och andra höga potentater i samhället som lika goda kålsupare när det kommer till att använda datorn som ett utbildningsredskap i sex och samlevnad. Alla de som uppdagas blir stämplade för livet som "pervon", hela det sociala nätverket faller bort. Just den läxan har jag lärt, även om jag ibland skulle behöva påminnas om hur en kvinna i bara mässingen ser ut med mitt för tillfället asexuella liv... För de som inte vågar porrsurfa bjuder Tokmoderaten på en synnerligen erotisk bild ovan, en bild att njuta av och komma ihåg hur underbart sex kan vara när den är helt ohämmad.

1 kommentar:

... sa...

Sen när blev det "perverst" att porrsurfa?

Förövrigt så har jag inget emot att du leker stasi med dina barn - när dina barn vill hitta pornografi, så bör de vara mer än tillräckligt kapabla att gå runt dina fascistmetoder ("jag får titta på porr, men inte ni!111").

Men försök inte gå längre än att logga dina barns privatliv. Vad de själva vill göra med sitt privata sexliv har du inte med att göra.