2008/06/25

HELLRE LJUMSKBRÅCK ÄN HJÄRTINFARKT


Ytterligare en fantastisk medicinsk studie har publicerats. Är man likt undertecknad fet så minskar risken för ljumskbråck berättar artikeln. Jaha...? Men de andra åkommorna då, de som kommer likt ett brev på posten när vikten ökar, är de värda att få för att slippa ljumskbråck?

Knappast, jag tror 99 av 100 psykiskt friska människor väljer ljumskbråcket framför hjärt- och kärlsjukdomar, haverade höfter och sargade knän. Någon som vill byta sitt ljumskbråck mot diabetes? Ibland undrar man vad forskningen går ut på, att bränna pengar på onödigt vetande eller att hjälpa människor till ett lyckligare och bättre liv? Nästa projekt för att öka tillfredsställelsen hos hos oss feta kan ju vara att forska i hur länge en sumobrottare överlever naken i minus 22 grader jämfört med en anorektisk toppmodell...

Själv är jag rund för att jag älskar hamburgare, pizza, godis, snacks och rör mig med buss. Det finns ingen tanke bakom min ökande vikt när det gäller att undvika ljumskbråck ,eller överleva längre i kyla eller svält. Det viktigaste för mig är att trivas med mitt liv, och trots att jag vet att min kosthållning och min fysik är under all kritik så fortsätter jag nog lite till.

Snart nog kommer jag börja viktväkta igen, och börja använda mitt gymkort på en veckobasis istället för årstidsbasis. Jag vet att jag rasar, jag vet att jag kan... men just nu är en Angus-burgare värd sitt pris både i kilo och kronor.

1 kommentar:

rope66 sa...

Hej! Jag var på sjukhuset i fredags och fick ljumskbråck opererat. Det fanns gott om tid att prata med läkaren eftersom det var lokalbedövning.
Han gav inte mycket för påståendet att överviktiga hade mindre bråck utan tvärtom. Han ser ju vem han opererar.
Själv väger jag lite för mycket och har haft det på båda sidor