2008/06/23

WYKMANS VREDE


Det mullrar i leden efter överkörningen i FRA-frågan. Jag förstår inte hur det ska bli rätsida på regeringspolitiken igen... Nu är det MUF:s färgstarke ordförande Niklas Wykman som säger ifrån på sin blogg och i media.
Riktigt så kul som på bilden tycker nog vare sig statsministern eller MUF-Niklas att detta är. Men jag förstår den unge herrn. Man måste stå upp för sina heligaste ideal och sällan har väl riksdagen klubbat igenom en mer ifrågasatt lag. Det tragiska är ju att det är en regering som borde värna den lilla människans frihet mot den stora stygga staten som sviker.

Föga anade jag att det partisekreterare Schlingmann menade när han skrev att vi moderater för 68-vänsterns arv vidare var att det var det kommunistiska övervakningssamhället som åsyftades. Själv förespråkar jag ju ett starkt försvar, en bra underrättelsetjänst och borde kanske därför kunna köpa FRA-lagen kan tyckas. Men jag tror inte att de som vill åsamka Sverige eller svenska intressen skada är så pass korkade att man låter sig avlyssnas eller avläsas av FRA. Den kränkning av alla oskyldiga människors grundläggande rättigheter detta innebär gör att jag inte kan acceptera lagen, så är det bara. De som däremot kan misstänkas för brott, helt OK men det är det ju redan idag.

Är det inte dags för en omprövning för hur långt vi ska driva omdaningen? En omdaning som kanske gått för långt av det parti som vi moderater, såväl konservativa som mer liberala vill se framgångsrikt och ödmjukt inför vad folk tycker, tänker och känner... Man måste trots förnyelse och omprövning ha ankaret fast i den ideologiska bottnen...

1 kommentar:

Unknown sa...

Du har fullkomligt rätt.

Det är direkt irriterande när tokstollarna viftar bort oss som är besvikna som verklighetsfrånvända, som att vi inte vill försvara Sverige. Det vill vi, vi vill bara ha något värdefullt att försvara också.