2011/03/29

FLER SOVANDE I EN SOVANDE GENERATION...


Det var väl då för väl att själva vaccinationsprocessen i sönernas hemkommun Tyresö var rent kaotisk, så kaotisk att de aldrig fick det där vaccinet mot svininfluensen. De två tonåringarna är nämligen så nära narkoleptiker man kan komma, och sover mest hela tiden såtillvida man inte har jagat iväg dom till en innebandyträning eller en match. I hemmet krävs det en uppkopplad dator och World of Warcraft alternativt något online-spel på Xbox live för att de skall kunna hålla ögonen öppna och hjärnan i ett vaket tillstånd...

Nu når oss den nyhet som det har spekulerats omkring ett bra tag, att pandemrix-vaccinet ger en ökad risk för narkolepsi – sömnsjuka. De drabbade är en redan trött och apatisk ungdomsgeneration och en sockerchockad och kroniskt speedad barnkull där det är frågan om inte lite narkolepsi skulle sitta fint när man i föräldrarollen börjar att fundera över vilken av bokstavskombinations-diagnoserna som passar bäst in på det egna barnet. Risken att utveckla narkolepsi är fyra gånger vanligare hos de stackare som fick sprutan än hos de som struntade i att köa.

Skall man gå på den finska studien så handlar det om 3 ungar av 100.000 vaccinerade barn som fått denna biverkning, narkolepsi. Det kan ju tyckas vara en rätt löjeväckande risk, men med tanke på att det handlar om väldigt många ungar i det här landet som fick vaccinet så blir bilden av hur många av dessa som nu är avsevärt tröttare desto mer skrämmande.

Jag har letat efter någon sorts redovisning för hur många ungar och ungdomar som vaccinerades i spåren av den masspsykos som uppstod i spåren av svininfluensans utbrott, men utan att hitta någon vettig uppgift om detta. Då blir det till att amatöranalysera hur många som vaccinerades och hur många nya narkoleptiska ungar vi fick på köpet.

Varje årskull barn i det här landet ligger på runt 100.000 individer i det mindre formatet. Antalet bebisar, barn, ungdomar och vuxen-wanna-be:s under de 20 åren ligger alltså på cirka två miljoner. Säg att samhället lyckades locka till sig 65% av dessa för att få vaccinet Pandemrix och hux-flux har vi gett cirka 40 barn och ungdomar narkolepsi. Visst är det så att 40 drabbade totalt känns lite mer magstarkt än 3 per 100.000?

Svininfluensan kom, masspsykosen och de stora svart bokstäverna på löpsedlar och tidningarnas framsidor likaså och det trollades fram ett vaccin på kort tid som sades vara räddningen för alla de som fanns i riskgrupperna. Idag vet vi att en två mindre skolklasser i landet fick sömnsjukan på köpet – och frågan man bör ställa sig är ifall det var värt den hysteri vi fick uppleva? Jag är ändå glad att jag inte propsade mer på att de skulle ta den där sprutan. Risken är iochförsig försvinnande liten, men den finns ändå...

Kanske räddades fler liv än de som nu fått se biverkningen av vaccinet kasta omkull det liv och leverne som en gång var. Kanske var det så att ett offer på 40 betydligt mer trötta och kroniskt sovande ungar var ett offer vi som samhälle var tvunga att släppa till för att förhindra en ännu värre epidemi än den vi fick. Kanske är det lite löjligt att sitta så här med facit i hand och vara kritisk mot de beslut som då togs? Men vilket ansvar har samhället för den uppkomna situationen, och vad kan samhället göra för att lindra effekterna som nu dyker upp i spåren av massvacinationen?

Men lik förbannat så vill inte känslan släppa, att beslutet om massvaccineringen var ett beslut taget i affekt och känslan av att jag gjorde rätt där och då när jag struntade i att vaccinera mina söner när jag själv tog mitt medborgerliga ansvar och lät syster Kerstin sticka nålen i mig...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, Expr, AB, AB
Bloggar:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, antalet drabbade i Sverige är just nu knappt 80 bekräftade fall och ökar stadigt.

//Pappa till narkolepsibarn

Anonym sa...

Samma gäller Här i Sverige påbörjar vi 2010 med HPV vaccinering som på sikt kommer att belasta samhället med konsekvenser vi inte kan förstå vidden av idag. Barn som inte är i behov av detta vaccin kommer att drabbas av autoimmuna reaktioner på samma sätt som man sett i många andra länder!
Gardasil/Cervarix

Mikael Jansson sa...

28.03.2011
Av Ethan A. Huff

De toxiska effekterna av kvicksilver, även känd i vacciner som Timerosal, har återigen bekräftats, denna gång av forskare från universitetet i Brasilien. Märkning den sjätte större studie under de senaste månaderna att fördöma användningen av kvicksilver inom medicinen, visar den nya studien att kvicksilver orsakar allvarlig hjärnskada, och är kopplat till autism och annan utveckling hos barn och Alzheimers sjukdom hos vuxna.

Dr Jose Dorea och hans kollegor genomfört en omfattande fackgranskade analys av olika studier och tillgänglig information i stora databaser som behandlar effekterna av låga doser Timerosal eller etylkvicksilver på nervvävnad och beteende. De fann slutgiltigt att Timerosal ackumuleras i hjärnvävnad, negativt påverkar hjärnans utveckling, och skadar hjärnans celler.

"Kvicksilver är känt för att orsaka allvarlig skada, särskilt för foster och barn på grund av sin mindre storlek, säger Lisa Sykes, ordförande för koalitionen för Kvicksilverfri narkotika (ComEd), en ideell grupp tillägnad bort kvicksilver från medicin. "Varför ta bort Timerosal från barnvacciner bara att injicera det i gravida kvinnor och barn med rekommenderade influensa skott? De tog Timerosal från andra vacciner, så det också bör tas bort från influensa skott. "

Flera andra färska studier bekräftar de många farorna med kvicksilver, inklusive en nyligen publicerades i Folia Neuropathologica som länkar toxinet direkt till autism. Kvicksilver är också känt att störa korrekt immunförsvar, skada DNA, hämmar friska embryonal utveckling, och orsaka cancer.

Anna Blixt sa...

Jag är helt emot massvaccination när det är sån här hysteri och jag vaccinerade mig inte mot svinis. Jag tycker inte att man ska vaccinera sig mot sådana sjukdomar om man inte är i någon särskild riskzon, ELLER om vaccinet är välbeprövat och mycket väl utrett. Det kändes alldeles för osäkert och obeprövat. Hellre lite snor och hosta än narkolepsi!

Anonym sa...

Här kunde man få en del information. Läkarutbildad nunna om svin influensa, fortfarande aktuell info om bluffen med vaccinet. I bl. a. Schweiz förbjöds vaccinet till gravida och små barn, samtidigt som i Sverige gjordes stor reklam om det förträffliga vaccinet
http://www.disinfo.com/2009/11/spanish-doctor-reveals-important-information-about-swine-flu/#

Lisa sa...

Jag jobbade i Finland förra året, och där hade man en annan inställning. "Har man fyllt 32 och har haft mässling och röda hund så har man ett tillräckligt starkt immunsystem och behöver inte vaccineras." sa de. Så därför lät jag bli. Och inte blev jag sjuk.