2011/03/07

KALABALIK - EN SKÄGGIG "HOB" GÖR ENTRÉ...


Om det inte redan är kalabalik och kaos hos de politiska huvudmotståndarna redan så börjar det nog brännas rejält nu. Var och varannan av sosseriets höjdare nämns som ny partiledare, några säger nej och några till säger ingenting alls och låtsas som om de inte förstår att just de föreslås för en post som måste besättas om mindre än tre veckor. Hur sosseriets valberedning skall få det att gå ihop är det nog ingen som förstår en dag som denna, iallafall om man skall använda mediaflödet som referensram...

Skogslänen i norr kan inte enas om något namn men Östros namn ventileras iallafall medan Mälardalen är Dambergs starka fäste om man bortser från Uppland där Östros också har ett visst stöd. Sven-Erik Österberg har stöd på Gotland och i Västmanland. Den näst senaste aspiranten, Håkan Juholt har stort stöd i Östra Götalands kustlän och vänsterdistrikten söderöver medan Monica Green och henens Skaraborg naturligtvis vill se en tant på posten - och då Ylva Johansson. Som om inte de räckte för att ge Andnor andnöd och sprängande huvudvärk så lanseras nu socialdemokratins egen Bilbo, Fylkes egen politiska ringräv - "Paggan".

"Paggan" - också känd som Leif Pagrotsky - föreslås som ny partiledare av sju stycken partidistrikt i västra delen av Sverige, men frågan är om inte "Paggan" vill sätta på sig den där läskiga ringen som man blir osynlig av när hans namn nu dras fram i det farliga ljuset. Det är ju svårt att tolka tidigare "Paggan"-uttalanden på något annat sätt än att han inte vill - han heller.

"Långskott" är hans första reaktion på att namnet Pagrotsky nämns, för att följas upp med en klarsynt kommentar om att partiledarjobbet är "inget som en vettig människa kan önska sig". Vilken tur då att det handlar om ett parti där de vettiga människorna snart är lika sällsynta som plagg av storleken XXL i Leifs garderob. Att den förmögne hoben från Göteborg inte skulle vara en av de där vettiga betvivlar jag inte alls, och i hans värld måste det vara lika tilltalande att ta över efter Mona som att dyka i kloaker...

Oavsett vad så tror jag att Leif Pagrotsky skulle vara ett av de bättre ämnena att lyfta fram som ny partiledare. Leif Pagrotsky är förvisso föga statsmannamässig i sin fysiska storhet men desto mer i personlighet. Sosseriets egen version av David mot Goliat - fast med Pagrotsky mot Persson under Euro-kampanjandet är något jag aldrig kommer att glömma. Pagrotsky stod upp för sin egen övertygelse mot en långt större, starkare och galet mästrande chef i Göran Persson som ville jaga in "Paggan" i partifåran. Pagrotsky stod emot, han stod upp för sina ideal och även om jag på den tiden tyckte ja när Pagrotsky tyckte nej så uppskattade jag att han lät sin ryggrad bära upp hans tänkande.

Men Berit Andnor kan i sin roll som valberedningens ordförande inte ha det lätt just nu, hon har fått ett uppdrag som ingen skulle ha klarat av - även om det här nog är det enda tillfället som jag lär lyfta fram min övertygelse om att Bosse Ringholm nog skulle ha gjort ett bättre jobb. Inte ens tre veckor återstår och socialdemokratin är splittrad och valberedningsarbetet mer av en fars. Kandidater lyfts fram på löpande band, kandidater tackar nej eller kniper igen och alla i "Rörelsen" rör sig i olika riktningar på sin jakt efter den där frälsaren som måste finnas någonstans.

För att göra det ännu lite jobbigar för Andnor och partiet kommer jag inom kort att berätta om ytterligare en kandidat som faktiskt vill och kan utmana alla de där som låtsas att de inte är intresserade. Det är en kandidat som på allvar kan lösa de knutar "Rörelsen" behöver kunna knyta upp för att börja röra på sig i partiledarfrågan - det är en kandidat som kan ena socialdemokratin och verkligen ta tag i det ack så viktiga förnyelsearbetet. Håll ögonen öppna, när jag fått allt bekräftat släpper jag bomben - mannen som vill, kan och behöver leda socialdemokratin mot en ny epok.

Länkar: SvD, AB1, AB2, AB3, AB4, Expr, DN

5 kommentarer:

Jesus Christus sa...

Tokis - är det sant? Har du äntligen lyckats övertala Sven-Erland..!? Låtom oss tacka och bedja!

Jesus Christus sa...

Partiet Vårt
som bär till Himmelen
Helgat varde Ditt namn
Tillkomme Ditt Rike
Ske Din vilja
Så som i Partiprogrammet
Så ock på Jorden
Vårt dagliga bröd
giv oss idag
och förlåt oss våra Skulder
så som ock vi förlåta
den Medelklass som skyldig äro
Och Inled oss icke i Frestelse
utan fräls oss ifrån Egoism och Girighet
Ty Riket är Ditt
Och Makten och Hela Härligheten
I Evighet
Amen

Anonym sa...

Leif Pagrotsky, Ja ska man ha ett helvete, ska det vara så litet som möjligt,,,,,,,,,,,,,,

Jan

Tom B sa...

Underskatta inte hoberna, de ser inte mycket ut för världen men de lyckades faktiskt förstöra härskarringen...

Anonym sa...

Det är väl symptomatiskt att en logisk kullerbytta som Andnor med AND* (både och) och NOR* (varken eller) får uppdraget att hitta en ny (s)-ledare.

*(se Boolesk algebra)

el Persson