2011/03/31

DE NYA SOSSARNAS NYA ARBETSLINJE...


Gårdagens Expressen-löp sitter kvar utanför den lokala pressbyrån, och man kan inte blunda för att Sverige är ett land inte som alla andra. För medan radioaktiviteten läcker vid det jordbävning- och tsunamiknäckta kärnkraftverket Fukushima, samtidigt som svenska turister regnar bort i Thailand, samtidigt som inbördeskriget i Libyen fortsätter så tycker Expressens rubrikmakare att löpsedeln "Björn Borg opererad för ljumsbråck" är den nyhet som behöver lyftas fram. Bara i Sverige...

Bara i Sverige har vi också ett gammalt statsbärande parti som nu försöker att bli de nya statsbärarna igen med de nya sossarna. Under firma Juholt och Waidelich formuleras en debattartikel som gör det ännu lite svårare att skilja de politiska alternativen åt. För det som de nya sossarna skriver är i mångt och mycket den politik som Alliansen försöker att driva igenom från sin position som minoritetsregering.

Det handlar om en jobblinje där det skall vara lönsamt att jobba. Det handlar om en kraftsamling på skolan och det handlar om att anamma det schlingmannska ordet "utanförskap" fullt ut. Det handlar om att närma sig Alliansen i synen på skatter där höjningarna förvisso inte har blivit sänkningar men iallafall en insikt i att skatterna kan vara oförändrade eller bara justeras litegrann - vad nu det innebär?

"Gör det mer lönsamt att arbeta.Ska Sverige nå målet om full sysselsättning måste ekonomin utvecklas så att det lönar sig bättre att arbeta." skriver Håkan Juholt och Tommy Waidelich, men menar de vad de säger? För samtidigt kan man i en annan tidning läsa att Juholts företrädare kommer att kunna hämta ut en riktigt välfungerande fallskärm i källaren på Sveavägen 68. Mona Sahlin skall alltså få betalt av sosseriets medlemskader utan några som helst krav på motprestationer. Under ett års tid kan Mona räkna med att få 140.000 kronor per månad av Johan Westerholms, Kristian Krassmans, Alexandra Einerstams, Peter och Annika Högbergs, Peter Johanssons och Peter Anderssons medlemsslantar. Alla ska med, iallafall när det kommer till att hålla Mona under armarna i ett år...

Här handlar det alltså om att garantera sosse-adeln ett behagligt liv efter karriären. Låt gå om Mona Sahlin hade uträttat underverk för sitt parti, lyft partiet och vunnit makten åter - men det blev ju precis tvärtom. Mona blev en parantes, kvinnan som sänkte sitt parti tillsammans med det gäng hon hade valt som sina närmaste medarbetare.

Dessutom så har sossarna skapat den konstiga regeln att en socialdemokratisk partiledare minsann skall ha lika mycket i lön som statsministern, om man nu inte råkar bli statsminister och det blev ju aldrig Mona - och med det unik i gänget av sosse-ledare. Vad ger det för signaler? Att en som inte har ansvar för mer än att vara i opposition per automatik skall ha lika mycket som den som har stulit makten från "Rörelsen"? Säger inte det att man ser sig själva som makten, som de som borde styra och som av någon outgrundlig anledning inte får utöva sitt heliga uppdrag...?

Jag vet hur Wanja Lundby-Wedin i sin roll har gapat om näringslivets fallskärmar, fallskärmar som de egna "utsugande" företagen och deras aktieägare får stå för. Det har tjutits och det har vrålats om det omoraliska, och oftast har även sosseriet hängt på i kakafonin. Finns det någon som helst konsekvens i Wanjas kropp skall hon skrika lika mycket om inte ännu mer nu när kompisen Monas fallskärm dras fram i ljuset - för nu är det de av Wanjas medlemmar som dessutom är sossar som betalar, tillsammans med alla andra medlemmar i partiet. Skrik Wanja, var konsekvent! Berätta vad du tycker om fallskärmar!

Sossarnas medlemmar betalar en kvinna som ledde socialdemokratin till ett historiskt uselt val, som aldrig lyckades med att bli statsminister och som för all framtid kommer tjäna som ett skräckinjagande exempel på hur kvotering kan leda till frustration och förfall...

Länkar: AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr
Bloggar: Böhlmark, Lidby

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många förtroendeuppdrag var det Wanja hade 22 eller 23? Hur mycket arvode blev det egentligen? Att sossetopparna aldrig kommer att leva som dom lär borde vara ett tillräckligt starkt skäl för folk att aldrig rösta på dom.

Med en önskan om en trevlig dag!

Seved

Micke sa...

Intressant nog så innebär tydligen "löna sig att arbeta" för Juholt at A-kasseavgiften ska sänkas. Det är det enda exempel på det som de tar upp. Skattesänkningar finns nog inte i deras begreppsvärld.

Lisa sa...

Kan någon förklara för mig varför svenska riksdagspolitiker ska behöva ha så mycket bättre förmåner än sina utländska kollegor. I länder som Norge och Nederländerna varar inkomstgarantin bara några månader. Är svenska politiker så mycket mindre anställningsbara?

Jag tror att om man tog bort inkomstgarantin för politikerna så att de visste att när jobbet tar slut, gäller samma villkor för dem som för vanligt folk, så skulle man komma till rätta med en hel del problem, som har sin grund i att politikerna inte känner att de är med och betalar utan det är hela tiden några andra nämligen svenska folket.

Kjell sa...

Moderater är ett lidande släkte.

Dom lider när sjuka och arbetslösa lever loppan på statens bekostnad. Över huvudtaget har dom järnkoll på andras ekonomi.
Lidandet ökar markant när dom inte får vara med att bestämma sossarnas göranden och låtanden.

Sin egen ekonomi däremot har dom inte så stor koll på. Arkelsten hade ingen aning om hur moderaternas ekonomi såg ut , mer än att den var mörk.

Jah Hollis sa...

Kakofoni heter det ...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kakofoni