2011/03/24

FÖRST UT MED LINJETALET - TOKMODERATEN


Dagens bloggpost gick och blev kvällens, och det ber jag naturligtvis om ursäkt för. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge - och detsamma gäller väl socialdemokratins nomineringsprocess som till slut lyfte upp Håkan Juholt ur Berit Andnors röda mössa.

Orsaken till att denna bloggpost kommer så sent är att jag tidigt i förmiddags fick ett skrynkligt papper av en okänd person i en hiss på min arbetsplats - men det var sensationella uppgifter som måste bekräftas. Det var en lapp som hade hittats i en papperskorg i trakterna av korsningen Sveavägen - Tegnérgatan och som av skrivstilen att döma mycket väl skulle ha kunna nertecknats av en annonssäljare som kallar sig journalist med samma gedigna gymnasieutbildning som undertecknad i bagaget. Det skulle kunna vara Håkan Juholts linjetal som jag fått i min ägo...

Det är ju sensationellt att folk söker upp mig för att låta mig berätta vad Håkan Juholt tänker berätta när han om mindre än ett dygn väljs till ny partiledare. För att säkerställa äktheten så har jag konsulterat två av varandra oberoende källor med god insyn i Rörelsen som efter gediget analyserande kunnat gå i god för dokumentets äkthet.

Därför "scoopar" jag och släpper som första media det tal som Juholt tänker - eller efter den publicering: tänkte - hålla inför extrakongressen. Är det ett annat tal han håller, så var detta förstahandsvalet när det gäller linjetal av mannen som i egen hög person är niondehandsvalet...

"Kamrater!

Ni har sett. Ni har frågat. Ni har undrat.

Ni har sett min mustasch i TV och tidningar.

Ni har frågat, om vem jag egentligen är.

Och ni har undrat vad jag vill...

Nu vill jag visa mustaschen för er. Svara på vem jag är. Och på vad jag vill.

Titta på den. Se vilken manlig markör den är. Och då ska jag säga er: Jag har en till!

(Carin Jämtin håller upp plakatet - Våldsamma applåder!)

Vem är jag undrar ni. Jag svarar, jag är er stålhårde kämpe och er kamrat.

Till media har jag sagt att att min lilla svarta bok innehåller ett fyrtiotal namn på människor jag vill samla i mitt lag. Det stämmer inte. Det var för att förvirra borgarpressen jag sa så. I själva verket innehåller den över 3000 namn. Det är människor som kritiserat valberedningen. Det är människor som någon gång uttalat sig positivt om jobbskatteavdraget. Det är människor som talat om att Partiets framtid inte alls finns till vänster om vänsterpartiet. Men ändå är dessa borgarlakejer medlemmar i min fina sociala demokrati. Inte länge till ty jag är er stålhårde kämpe kamrat och dessa kommer att uteslutas på nästa partistyrelse.

(Carin Jämtin håller upp plakatet - "Skrik: Vi stödjer Håkan i kampen mot högeravvikarna! Ner med dom!")

Vad vill jag?

Det är en bra fråga, som förtjänar ett långt svar.

Jag vill ta partiet tillbaka. Vi ska lämna samtididen och under de röda fanorna vandra in i dåtiden.

Vi måste ha en politik som skapar människovärde. Och ja. Med människovärde menar jag naturligtvis monopol!

Det är inte människovärdigt att människor numera kan köpa huvudvärkstabletter på Shell en söndagmorgon. Att genomlida en rejäl bakfylla utan stöd av paracetamol är karaktärsdanande och skapar solidaritet inom arbetarklassen.

Mona Sahlin var likt Thomas Östros, Sven-Erik Österberg och Lars Ohly en högeravvikare, och det glädjer mig att den bredhöftade kärringen har avgått. Men en sak hade hon rätt i, Mona. Staten måste köpa Saab. Vi ska inte bara köpa det, vi ska göra det till den enda bilen som är laglig att ha i Sverige. Att sitta i en rostig Volvo och se en splitter ny BMW genom vindrutan är inte rättvist. Känslan av avund och missunnsamhet kan gnaga sönder en själ. Den känslan är inte människovärdig.

(Carin Jämtin håller upp skylten - "Skrik: SAAB! SAAB! Vi måste ta tillbaka vår SAAB!")

Vårt parti har tidigare föreslagit att paraboler ska förbjudas. Det är dags att göra slag i saken, samtidigt som vi stänger ner TV4 och Comhem. Allt annat än Sveriges Television leder bara till fördärv och kulturskymning. Det är min fasta övertygelse att högeravvikaren Ibrahim Baylan hade kunnat göra ett bättre jobb om inte TV1000 hållit honom uppe på nätterna. Det är inte människovärdigt.

(Carin Jämtin håller upp plakatet - "Kvinnoförbundarna busvisslar!")

Det är också dags att återupprätta Televerkets storhet. Människor ska inte bli pålurade billiga lurar till svindyra abonnemang medan andra ringer snorbilligt. Alla - och då menar jag alla - ska betala svindyra abonnemang till ett återskapat monopol. Att ringa med ett återskapat Televerk, det är människovärdigt.

Medelklassen har övergett oss. Det är dags att vi överger medelklassen. Det ska kosta på att utbilda sig. Det ska kosta på att äga sin bostad. Bara 22% av de som har ett arbete röstade på oss, så nej. Det ska inte löna sig att arbeta heller och jag kommer inte nöja mig förrän marginalskatten passerar 100%.

(Carin Jämtin håller upp skylten - "Hysteriskt våldsamma applåder!")

Men medelklassens svek mot Arbetarpartiet måste bestraffas hårdare än så och det kan inte vänta till 2014. För att ena Partiet både inåt och utåt krävs handling. Vi kräver vedergällning nu och omedelbart!

Därför står 15 bussar utanför Stockholms centralstation. I deras lastutrymmen finns över 1000 röjsågar. Bussarna står redo att ta er till den förhatliga medelklassens tillhåll. Till Sköndal. Till Salem. Till Segeltorp. Till Södra Ängby. Till Sollentuna och till Skälby. Låt oss ödelägga deras trädgårdar som vårt parti har blivit ödelagt. Låt oss beskära deras rabatter så som vårt väljarstöd beskurits av deras svek! Kamrater. Här och nu. Upp till kamp mot medelklassen för monopolen! Trampa inte ner varandra på vägen ut, kamrater"

(Carin Jämtin håller upp plakatet - "Sjung Internationalen i olika stämmor!"

Länkar: SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN1, DN2, DN3, DN4, Expr1, Expr2, AB1, AB2

3 kommentarer:

Fredrik i Sollentuna sa...

Han fanns inte ens på din lista till höger...Tokis! :-)

Fredrik i Sollentuna

Anonym sa...

LOL

Joakim sa...

Jag undrar hur en effekt ska kunna ske innan han ens är vald än. Vad tror dom. Om det skulle funnits en effekt så skulle väljarna idiotförklara sig själva.

Och Jämtin är ju beviset för att det inte handlar om förnyelse.

Att hon lyckades bryta trenden i Stockholm av varannan mandatperiod genom att förlora igen borde ju rest varningsflagg men inte hos sossarna :) deras skyddslappar sitter över ögonen..