2008/04/14

BLAH, BLAH, BLAH....


Mona och den alltid så påläste, roliga och charmerande Sven-Erik Österberg presenterade i dag Socialdemokratins politik för att skapa nya jobb. Rådslaget är tydligen över, men resultatet är det gamla vanliga... Sven-Erik och Mona cyklar inte bara vilse, man cyklar ut i terrängen och ner i en ravin.

Man skall väl inte vara så kategorisk, men sådan är jag som person sägs det, så det kan väl finnas ett och annat förslag bland de här 124 som inte luktar dynga. Dock står både "hunken" Sven-Erik och Mona där med ett överväldigande antal förslag som andas den misslyckade politik som gjorde att väljarkåren avpolleterade ministären Persson, och numera ser Moderaterna som det parti som man har störst förtroende när det gäller att skapa arbeten.

Socialdemokratins stora svaghet är att man ser ner på människor som utför vissa arbeten. Alla jobb duger inte i sossarnas Sverige... Man talar föraktfullt om pigor, och annat inom tjänstesektorn. Jag väntar på den dagen då en socialdemokrat kan erkänna att även de människor som utför dessa arbeten utför ett hederligt och nyttigt arbete, när man erkänner att varje person som går från bidragsberoende till en egen inkomst är en vinst för samhället och samhällets förmåga att ta hand om de svaga. Kommer den dagen någonsin, tveksamt...
Att man dessutom gör den svarta sektorn om inte vit så iallafll ljusgrå är en bonus för oss som vill använda skattepengar till sådant det skall användas till: Vård, Skola, Rättsväsende och Omsorg ( och Försvaret också om jag får bestämma...)
Sven-Erik påtalar också att man inte skall nonchalera skattefrågan. Det tror jag inte att man gör inom oppositionen, inte för ett ögonblick. Tvärtom tror jag att man redan nu undersöker vilka skatter som kan införas eller höjas för att ha råd med det utanförskap som blir följden av den trötta politik man lanserar.

Inga kommentarer: