2008/04/01

JAG HAR SETT LJUSET, DEL 2


Ok, jag skall lyssna på Dig i framtiden Mattias Lönnqvist. Humor är svårt, ännu svårare i bloggens forum och på gränsen till extremt svårt när man blandar in politik. Reaktionerna på mitt skämt har icke låtit vänta på sig, och jag vet att jag ibland kan uppfattas som extremt oseriös och grabbig. Låt mig göra det enkelt för mig och skylla på min åldersnojja...


De som känner mig lite djupare än mina politiska motståndare och medlöpare känner till min något väl galna humor, även om det nuförtiden börjar gå upp för de närmast sörjande hos Moderaterna i Sundbyberg att jag är lite väl allt som oftast... Resultatet av kunde läsas i mitt aprilskämt. Sanningen är ju den att jag uppskattar min politiska antagonist, Fru Sundesten-Landin, något enormt. Trevlig, sympatisk, engagerad, rolig och en synnerligen bra debattör, även om jag inte delar det som kommer ur den Sundesten-Landinska munnen.

Dock är jag fullt medveten om att Nathalie och jag med största sannolikhet aldrig kommer bli överens när vi sätter oss ner och diskuterar ideologi eller de sakfrågor där skillnaderna finns mellan våra värderingar... Det hindrar inte att man gillar eller uppskattar personen. Att höra en politisk motståndares retorik och argument, som i från hennes synvinkel ter sig självklara, gör att jag lättare förstår varför vissa väljer hennes parti och inte mitt... Och denna förståelse ger mig i förlängningen möjlighet att slipa mina argument och mina infallsvinklar när jag möter de väljare där realpolitik betyder mer än ideologi. Ty om valet 2010 skall vinnas är det återigen från Sosseriet lämmeltåget måste gå. Alliansen vinner inga val på att "sno" väljare från varandra.

2 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Jag uppskattar faktiskt att du använder humor ibland; det är både ovanligt för politiska bloggar och får en att studsa till ibland.

Däremot har jag sett hur lätt skämt missförstås inom politiken (många av oss tenderar att ta allting gravallvarligt) och med tanke på hur ofta man får ta skit som politiker så skulle inte jag utsätta mig för risken att bli missförstådd på det sätt som man ibland kan bli när man använder humor.

Det är också en anledning till att min blogg är kliniskt ren från aprilskämt (en annan anledning är att jag tycker att det är svårt att skapa bra aprilskämt)

Tokmoderaten sa...

Tack Mattias.

Man ska hoppa till, men man ska göra det i kombination med skratt... Med det tidigare inlägget framstod jag dess värre som en mansgris av värsta sort hos vissa, och även om det ligger nära sanningen är det inte politiskt korrekt ;-). Vårkänslor kan förstöra för en ibland...