2008/04/02

SKATTEPENGAR PÅ DRIFT


Valfrihet är alltid bra, vanligt folk skall alltid kunna vara med och påverka sitt vardagsliv genom aktiva val. Att välja förskola ingår självfallet i denna valfrihet. Tyvärr finns det tydligen folk som missbrukar de svenska systemen grovt, såsom den tidigare nämnda förskolan i Rinkeby.

Åklagarna börjar bli färdiga med förundersökningen och reultatet är skrämmande... 18 miljoner av våra skattekronor har hamnat i fickorna på dessa minst sagt dubiösa personer, 14 miljoner har transfererats till olika konton i arabvärlden.

Det systematiska borttrollandet av våra gemensamma tillgångar möjliggjordes genom en dålig kontroll, genom att enbart en liten grupp människor de facto hade koll på hur man i Rinkeby hanterade in- och utflöde av pengar samt den som vanligt naiva tilltro vi i Sverige har mot allt och alla. Vi skattebetalare måste vara säkra på att de pengar som staten tar ifrån oss för att säkra välfärdssystemen verkligen gör just detta, och inte hamnar på konton utomlands där det enligt SÄPO finns allvarliga misstankar om att en del används för ren terrorverksamhet.

Jag anser självklart att man skall ha rätt att driva förskolor även i Rinkeby, och andra förorter där ett mer aktivt integrationsarbete är ett måste. Men att försöka integrera genom förskolor med en mycket utpräglad religiös karaktär ser ut som en alltför svår uppgift i mina ögon. Självklart handlar det inte om att se ner på muslimska, hinduiska, judiska, kristna eller buddistiska förskolor. Men barnen behöver leka och lära, lära sig språket för att ha en chans till en vettig framtid i Sverige. Lägg den kraft som tidigare lagts på en närmast religiös indoktrinering på just ett positivt lärande för att hitta rätt i det samhälle där man vill leva. Jag hoppas att de tidigare upprörda föräldrarna i Rinkeby nu riktar sin ilska mot de som faktiskt förtjänar den, brottslingarna. Att som tidigare rikta ilskan mot staden, som äntligen drog i nödbromsen, är bara ett tecken på att man måste upplysa folk om hur man skall hantera allas våra gemensamma tillgångar, i detta fall våra skattekronor. Kraven på den som vill driva en friskola eller förskola måste statsmakten kunna kontrollera och granska ständigt...

En bättre kontroll på vad våra skattepengar går till, en bättre kontroll på verksamheten på förskolan och en restriktiv syn på förskolor där det religiösa lärandet är det viktigaste är mina tre hållpunkter. Som medborgare skall man vara säker på att varje krona staten tar/får gör nytta och inte går till ekonomisk brottslighet eller än värre saker. Och snälla läsare, läs inte in något rasistiskt eller främlingsfientligt budskap i denna blogg. Jag hade varit precis lika tokig om "Svensson" hade blåst staten på skattepengar och fört över dessa till exempelvis Hells Angels. Så det så...

Inga kommentarer: