2008/04/29

INGEN TROVÄRDIGHET ÖVERHUVUDTAGET


Så har Kommunisterna presenterat sitt budgetförslag, ett förslag som lovar mycket utan att berätta hur man finansierar sina populistiska förslag. Om någon hade förväntat sig realism och en väl genomtänkt politik av Ohly blir nog denna fåtaliga skara nu än mer desillusionerad.

OK, man tänker uppenbarligen låna pengar för att genomföra sina förslag. Låna pengar och skita i att amortera av på statsskulden är Kommunisternas lösning på att finansiera sina förslag. Sålunda inte en tanke på de kommande generationer som skall betala Kim-Jong Ohlys fantastiska femårsplaner, bara här och nu och kanske några dumma jäklar som går på skitsnacket.

Detta parti, Juche-Vänstern, ingår som en av de tre pelare som bär upp Mona Sahlins regeringsalternativ, så kom inte och säg att Ni inte blivit varnade. Detta parti skall Mona snickra ihop en budget med 2010 om katastrofen inträffar. Gud bevare Sverige i såna fall...

Fler hyreslägenheter, fler offentliganställda, höjda pensioner och studiemedel, sänkta skatter för de lågavlönade, enorm satsning på järnvägen samtidigt som man låter SJ slippa vinstkravet. Till och med min näst äldsta son, 9 år, förstår att detta inte går ihop ekonomiskt överhuvudtaget. Varför fattar inte Lasse Ohly? Har karln ett intellekt som ligger under en normalbegåvad 9-årings? Jag är inte överraskad...

1 kommentar:

Yuancheng sa...

Jag reagerade också på detta här med vag (läs; obefintlig) beskrivning av hur allt fläsk i V:s budgetmotion skulle finansieras. De brukar titt som tätt kritisera liberala skattesänkningar som naiva eftersom "man minsann inte vet om sänkningen stimulerar ekonomin tillräckligt för att de totala skatteintäkterna ska förbli på samma nivå".

Istället vill (V) alltså öka statens utgifter, med metoder som med all säkerhet kommer att FÖRVÄRRA statens likviditet (det här med att straffbeskatta folks arbetsvilja på marginalen, alltså...)

Risken är väl att de som går på dylika lockelser från socialisterna också är sådana som helt enkelt inte ser någonting överhuvudtaget i ett bredare perspektiv. "Klart att jag ska få subventionerade tågbiljetter, högre studiemedel, räkmacka in i ett jobb i den offentliga sektorn, och garanterad hyresrätt. Hur staten betalar för det? Beskatta de rika!!!!!" (eller nåt.).

På något sätt känns det som att man skulle ha större respekt för kommunistmupparna om de slutar upp med tramset och öppet erkänner att de hyser en våt dröm om en teknokrati där partiet och planhushållning är ledstjärnor.