2008/04/11

RÄTTSRÖTANS RIKE


Har Per Gahrton undersökt sin matstrupe? Annars kan det var läge att göra det... Bara en säkerhet till om man skulle råka glömma pavan hemma liksom. Man upphör aldrig att förvånas över hur naiva vårt rättssystem är.

Just nu funderar jag på att börja skattefuska, och hamnar det i rätten kommer jag åberopa att jag träffade en person utklädd till Babar på Max i Solna. Babar hjälpte mig med deklarationen, och jag är sålunda helt oskyldig för de fel som finns i min deklaration. Men det är ju klart, i Sverige är ju alltid ekonomisk brottslighet riktad mot staten så mycket värre än att köra på lyset med risk att döda sina medmänniskor så här blir man nog fälld trots allt...

Efter att haft mat och sprit i matstrupen i två dagar borde alkoholen dunsta av, andedräkten vara vedervärdig och personen omöjlig av rena luktskäl att få att utföra ett utandningsprov. Nu får vi sluta lita på den rappakalja som tydligen förs fram närmast dagligen i våra rättssalar. Var finns den som står för sina handlingar och tar sitt straff, den personen är mer hedervärd än dessa sagogubbar.

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Jag tror du får svårt att få till en Lex Babar och då inte enbart för att staten vill ha monopol på stöld.

När du lämnar in deklarationen skriver du också under då. Då lovar du att innehållet är korrekt, dvs du tar ansvar för eventuella felaktigheter; oavsett vem som ligger bakom dem.

Så ja, i princip är det så att om skatteverket skulle förtrycka blanketten med helt fel siffror och du bara skriver under så kan du åka på straffskatt för detta. Därför bör man egentligen spara alla årsbesked och dubbelkolla deklarationen (sedan är jag själv alldeles för lat och slarvig för att göra det själv)

Det som är underligt, både med det här fallet och alkoholisten Gahrton är att det är väldigt enkelt för polisen att motbevisa att de druckit efter olyckan. Det är bara att två alkoholprov med en timmes mellanrum. Stiger alkholhalten mellan prov 1 och prov 2 så har personen eftersupit och deras förklaring kan möjligen stämma. Minskar alkholhalten så har de enbart druckit före olyckan.