2008/04/23

BLIR DETTA VERKLIGHET?Att då fortsätta argumentera för en regering som isåna fall sviker våra grundläggande ideal och en av statens huvuduppgifter, blir hart när omöjligt. Att det parti som alltid stått upp för att vi behöver ett försvar nu kan komma att bli delaktig i slakten av detsamma är för mig fullständigt absurt. Att avveckla luftvärnet, ta bort "ockupationsmakten" från Skåne och låta två (2!) flygflottiljer skydda riket är ett hån mot de skattebetalare som förväntar sig att Sverige, konungariket Sverige, skyddar sina egna. Det börjar likna landsförräderi, om vi inte redan är där. Jag observerar även att Högkvarteret klarar sig utan besparingar... patetiskt! Att försvarsmaktens ledning redovisar/läcker dessa "omstruktureringar" är förvisso inget annat än ett försök att sätta press på försvarsdepartementet.
Nedrustningen har redan gått alldeles för långt, det är ett faktum.

Jag är medveten om att man kan förvänta sig mycket mer av försvaret när det gäller ekonomin. Att ingen nationell försvarsförmåga ryms inom 37 miljarder är minst sagt uppseendeväckande. men varför är det såhär? Varför kan andra men inte vi? Vi behöver svar på varför Finland kan skydda sig själv, bidra till omvärldens trygghet och detta med mindre medel? Vi behöver svar, och det nu!

1 kommentar:

TRIDENT sa...

Herr Antonsson låter bestämt upprörd i sitt inlägg - kan måhända de sista illusionerna ha krossats under småtimmarna?

Är det till och med så att herr Antonsson insett att de sk "nya" moderaterna med herr Reinfeldt, Hästsvans och Tomhylsa inte är något annat än ännu ett socialistiskt parti i mängden.

Det är onekligen lite annorlunda när t.o.m. socialdemokraterna vill satsa mer på försvaret än moderaterna - men vad ska man förvänta när säkerhetspolitiken styrs av herr Hästsvans som dessutom tar ordet feminist i sin mun (redan där borde alla varningsklockor ringa).

Är det så att herr Antonsson är mogen att förena sig med oss "gamla" f.d. moderater på läktaren, och hjälpa till att smida planer för att vid nästa val förpassa herrarna Reinfeldt, Hästsvans och Tomhylsa ut i periferin på vänsterkanten där de hör hemma och få moderaterna på rätt spår igen.....?