2008/04/13

GAPET MINSKAR - PENSIONÄRERNA GAPAR


Dags då återigen för en ny opinionsundersökning, denna gång utförd av SIFO. Även om det inte ser riktigt lika bra ut som i Synovates mätning för någon vecka sedan är trenden uppenbar, alliansen minskar det närmast monstruösa övertag som vänsterkartellen tidigare haft. Gott så även om jag hoppas att vi kommer se en mer markant vindkantring framöver.

Uppenbarligen tycker de äldre inte om oss moderater lika mycket just nu. Orsaken står nog att finna att många av pensionärerna upplever att de enda som får det bättre är de som jobbar... Det var meningen att de första satsningarna skulle ske just där, för att stimulera arbetslinjen och få fler att börja betala skatt istället för att belasta bidragssystemen. Nu hoppas jag att man kan skönja ljuset även för de som byggde Sverige, ekonomin är stark och det kommer föras en offensiv politik framöver. I den ingår naturligtvis förbättringar för de äldre, något annat vore närmast tjänstefel.

Just de äldre är ju annars socialdemokratins hårda kärntrupper, folk som minns hur det en gång var. Vad man inte verkar vilja minnas eller reflektera över är att socaildemokratin under sina sista 12 år vid makten inte gjorde speciellt mycket för att de pensionerade skulle få det bättre. Snarare tvärtom... Eftersom en av de mest använda lösningarna på arbetslösheten i sossarnas Sverige hette förtidspension så minskade naturligtvis utrymmet för de som var pensionerade av åldersskäl. Dessutom snackade man mycket om en tandvårdsreform som aldrig kom, inte förrän en ny och hungrig regering fick börja arbeta hösten 2006.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Förlåt:" Pensionärer tycker inte om oss moderater". Där sitter problemet ,som yngre moderater inte inser. Pensionärer kan vara moderater också. Själv är jag uråldrig 72 år, men har varit och är moderat fortfarande.
Jag skriver ibland till regeringskansliet och försöker påminna om två saker. Alliansen är viktig och moderaterna är (en stor del) av den. Regeringen får inte glömma att även lyssna på de äldre och skulle säkert ha nytta av någon äldre politiker ( inte Bosses gäng) i regeringskansliet.

Tokmoderaten sa...

Instämmer, själv saknar jag Gösta Bohman något alldeles enormt ibland.