2008/04/29

LÖJLIGA FAMILJEN PÅ VÄGSKYLTEN?


Sverige är ett fantastiskt land! Fantastiskt bra på många sätt, men samtidigt så fruktansvärt fantastiskt patetiskt ibland.

Jag hade precis börjat förtränga folkstormen och vissa organisationers upprördhet över att GB döpt en glass till Nogger Black. Tydligen var det rasism och ren elakhet att kalla en glass för sitt ursprungliga namn med tillägget Black. Att Nogger alltid har hetat Nogger, och inte för att den är brun som en neger utan för att den innehåller nougat var det ingen av de upprörda som tog notis om...

Och så är det dags igen. Nu skall Vägverket på order av vår alliansregering ta fram nya skyltar för övergångsställena, där en Fru Gårman kommer vandra över vägen. Är inte detta bara för löjligt? Tror någon att kampen för jämställdhet vinns på en vägskylt? Kan man inte se Herr Gårman som en kortklippt kvinna i byxor, eller en manhaftig flata eller kanske en tidigare kvinna som bytt kön? Varför måste vi vara så "jämställda" att det blir löjligt i det här landet?

Nu förväntar jag mig också att man ersätter Herr Gårman-skyltar med Fru Gårman-skyltar efter de proportioner som råder mellan könen i riket, allt för rättvisans skull. Senare utvecklas detta till Gårman skyltar där Herr och Fru Gårman kommer bära burka, lappmössa, turban, brallor med häng, kort-kort, allt efter befolkningens sammansättning i det här landet. Alla ska med var det visst några som sa...

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Dessutom är "Herr gårman" en ordlek som helt går förlorad:

Här går man = Herr gårman

Om någon tar anstöt över övergångsskyltarna så ligger problemet hos den som blir upprörd, inte hos skyltarna.

Jag hade kunnat förstå ändringen om vi hade haft en socialdemokratisk regering, men jag förväntade mig faktiskt mer av en borgerlig regering.