2008/06/19

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN


Lugnet har tillfälligt lagt sig på arbetet. Trots att jag lyckades skriva av mig lite av den ångest som uppstod under de korta sekvenser jag hann se av eländet i Innsbruck har det varit körigt...

Under min vecka i Spanien har jag upptäckt att min trogna läsarskara uppgår till cirka 220 personer. Det var denna mängd som behagade titta in på bloggen under den tid som jag inte länkade till Svenskan eller DN... Tackar allra ödmjukast dessa trogna läsare och hoppas att "lektyren" från Costa Brava fyllde tomrummet lite iallafall. Ber även om ursäkt för att inläggen saknade estetisk finess, men de är ju skrivna på en mobil och jag fattade inte hur jag skulle få till stycken i textmassan. Dessutom misslyckades, eller kanske lyckades dessa läsare undvika 120 unika besökare på en dag varför alla bilder på undertecknad framöver blir iförd klädsel av varierande modell.

Lite om det som hänt på hemmaplan under min frånvaro: I Sundbyberg "valde" folket att slösa MINST 35 miljoner på ett utomhusbad på Golfängarna. Detta efter ett rådslag som skötts så klantigt att ansvariga på opinionsinstitut och i stadsförvaltningen borde ha svårt att se sig själva i spegeln och vara stolta över det arbete man utfört... Både taktiskt och vidrigt att lägga ett rådslag under sommaren när man vissa dagar kan se ett behov. Varför inte ha rådslag om detta i november? I min värld finns det andra mer trängande behov som behöver dessa medel bättre, som exempelvis skola, barn- och äldreomsorgen.

Vännen Erica kämpar träget vidare mot TV4 trots det orättvisa nederlaget i tingsrätten. För Er som vill visa stöd till Erica rekommenderas en underskrift på en namninsamling som finns här... Att bojkotta TV4 var ju svårt för oss som gillar fotboll, men efter dagens match kanske man kan minska fotbollstittandet radikalt.

Dessutom blev jag inte invald fullmäktige häromdagen, skandalöst nog. Länsstyrelsen hade uppenbarligen inte fått iväg sina uppgifter till Sundbybergs stad varför denna formalitet får hänskjutas till den 20 augusti. Den kvällen kommer vår ordförande Ramsay Brufer att skjuta av ett hejdundrande fyrverkeri från föreningslokalen på Järnvägsgatan för att fira denna historiska vändpunkt i Sundbybergs politiska historia. Kan vara något jag drömt, men det skulle vara kul...

Och ja, jag är lika upprörd som alla andra över den ignorans mot folkviljan som igår visade sitt "fula plyte" i Riksdagen. Att övervaka någon gör man när det finns misstanke om brottslighet, inte övervakar man alla som mailar eller använder nätet...? Att vår alliansregering gör självmål efter självmål ( FRA, försvaret ) känns tungt. Alla vi som inte vill ha en statsminister som pratar till sina medborgare som om de vore mindre vetande får lite jobbigare att föra fram våra visioner. Speciellt när det handlar om en fråga vi var emot när Bodström lanserade samma tanke under det röda styret.
Lite smått om det lilla och det stora... mer följer. Kämpar närmast rabiat för att få upp besöksfrekvensen igen. Synes !

2 kommentarer:

Lorenz sa...

Oj, oj, oj, du är så arrrrrrg. Över ett bad? För ynka 35 miljoner?! Har du aldrig funderat på att ta ett dopp? Ja, för att lugna dina moderata nerver.

Med tanke på att det verkar som att utomhusbadet ska stå färdigt nästa år, får du nog avvakta ett tag. Rekommenderar valeriana tillsvidare.

Må gott i vårsolen!

Tokmoderaten sa...

Valeriana kan göra underverk! ;-)

Men nej tack, men jag lär nog inte bli lugnare av att bada i träcket från hundratals Canadagäss. Dessutom är jag så äcklig iförd badbyxor att det mycket väl skulle kunna klassas som sanitär olägenhet att se mig vid poolen.