2009/03/04

ATT BRINNA FÖR "KONSTEN"...


Hon är ju rätt söt på bild, den där Anna Odell. Hon ser oskyldig ut, med tindrande rådjursögon och ett minspel som uttrycker sårbarhet och ängslan. Men samtidigt vet man ju vad kvinnan anser är konstskapande - att slåss med poliser, bita vårdanställda och skrämma livet ur de patienter som av verkliga skäl befann sig på psykakuten. I intervjun med Anna Odell på SvD.se så finns ett antal ord sammansatta till meningar som är värda att reflektera över...

"...eftersom hela lärarkollegiet var informerat om projektet, och har stöttat det, kan man inte sedan säga att handledarna gjort fel utan att sänka hela konstinstitutionen" berättar Anna och man baxnar! Hela lärarkollektivet visste vad som var på på gång men ingen kom att tänka på att det kanske kan synas vara olämpligt att ta polisens och psykiatrins redan hårt ansträngda resurser för något som skall föreställa konst.

"Vi anser att projektet var av sådan karaktär att det var institutionens ansvar att få studenten att avstå från aktionen, såväl med hänvisning till att verket hotar/kränker tredje man som lagligheten" heter det nu, när man tänkt till från samma lärarkollegium plus ett par andra experter.

"Jag hoppas bara få göra det jag brinner för" berättar Anna. Vad härligt, hon hoppas att få fortsätta slåss med poliser, mentalskötare, läkare och sjuksköterskor - allt i den skapande konstens namn!

Och så till något helt annat... Från Anna Odell till Pär Nuder är inte steget långt, iallafall inte här på Tokmoderat-bloggen. Att Pär Nuder med sin genuina bakgrund som företagsbyggare och företagsledare passar utmärkt som styrelseordförande för den nya stora kommunkoncernen i Sundbyberg har väl inte undgått någon. För det kan väl inte vara så att de socialdemokrater som i maskopi med vänsterpartister, miljöpartister och två avhoppare styr staden i strid mot väljarnas demokratiska val väljer att utse herr Nuder bara för att råkar vara en socialdemokrat som behöver något att pyssla med...?

Själv skrattade jag hejdlöst igår när oppositionsrådet Grufman gav prov på den härligaste ironin och de skönaste sarkasmer jag upplevt på länge. Citatet, som är taget ur lokaltidningen Mitt I Sundbybergs artikel om ämnet handlar om vad vi moderater anser om valet av Nuder...

"Vi är inte glada. Han har ingen erfarenhet av att leda och bygga upp bolag. Vad jag vet har han inte arbetat med någonting utanför politiken sedan han gjorde rösten till "Peter" i "Landet Narnia" för 30 år sedan."

Och vem påstår att politik alltid är tråkigt...?

Länkar: SvD1, SvD2, AB, AB2, DN

Inga kommentarer: