2009/03/26

FOLKREPUBLIKEN SUNDBYBERG

Solskiftets nya ledning firar den vunna upphandlingen med en helt annan meny än de boende kommer att få ta del av...

Tvångskommunaliseringen av Sundbybergs privata och välfungerande äldreboende Solskiftet har nu tagit en ny och synnerligen spännande vändning. Efter propåer från Konkurrensverket om bristerna i kommunens hantering i denna fråga så tog man in ännu ett anbud, från den lokalt förankrade beskickningen "Folkrepuliken Koreas Handelskammare" med sitt kontor på Kavallerivägen i Rissne. Nordkoreanernas anbud var lågt, rent av extremt lågt, så Ersta Diakoni som skulle har stått för ledningen hos de vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor som nu skulle tvångssocialiseras fick se en ny ledning från Pyongyang planera maktövertagandet.

Det ansvariga kommunalrådet för Äldrenämnden, Kajsa Adenbäck, berättar enligt mina källor stolt att de första trevande stegen nu tagits mot ett vänortsavtal mellan Pyongyang och Sundbyberg - två städer som delar en genuin samsyn på hur folkviljan bäst manifesteras i praktiken. Dessutom kommer det revolutionerande genombrottet i de nordkoreanska strävandena att förstå marknadsekonomin innebära att våra äldre få njuta av nordkoreansk husmanskost i veckorna, grus med gräs garnerat med kvistar. Enligt uppgift kommer denna kost om den tillreds korrekt ha en milt laxerande effekt som förebyggar tarmsjukdomar och väderspänningar. Våra äldre står inför nya utmaningar, spänning och en närmast unik inblick i hur vårt broderfolk i Korea har det till vardags. Adenbäck har också uttryckt en förhoppning om att Sveriges första äldreboende som drivs enligt Juche-läran kommer sätta avtryck i hela stadens äldreomsorg enligt källor som står Adenbäck nära.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Jan Jogell har också han slutit nya kontakter med nordkoreanerna, med ambitionen att lära sig hur man enklast undviker trafikinfarkter och köbildning. Den som studerat en motorväg i Nordkorea och Landsvägen i Sundbyberg under rusningstrafik förstår att Jogell vänt sig till rätt personer och definitivt kommer att nå stora framgångar i sin ambitioner att skapa ett närmast bilfritt Sundbyberg.


Eftersom det nordkoreanska flygbolaget Air Koryo har svårt i finanskrisens spår så avser man att skicka såväl Solskiftets nya ledningsgrupp som trafikledningskonsulter till Sundbyberg medelst en ny och helt oprövad nordkoreansk raket som beräknas slå ner i Kymlinge vid lunchtid i morgon. Helene Hellmark-Knutsson har därför bett den amerikanska flottan som av någon outgrundlig anledning fått för sig att det är något hot förknippat med avskjutningen att inte skjuta ner Solskiftets nya ledningsgrupp och de trafikledningskonsulter enligt trovärdiga källor skall finnas i den stjärnprydda raketen Taepodong-2.

Länkar: SvD, AB, DN

Inga kommentarer: