2009/03/08

METALLICA, MAGSJUKA ELLER INTOXIKATION...?


När jag styrde kosan mot mitt arbete denna kväll så såg jag horder av långhåriga, ovårdade och allmänt missanpassade varelser som brölade ut sin ångest över att Metallicas sångare förts till sjukhus med maginfluensa och att kvällens musikaliska tortyrseans i Globen tack och lov ställts in...

Magsjuka? Sjukhus? Det rimmar liksom inte i mina sjukvårdsöron... Med min kännedom om rockstjärnor så skulle jag gissa på att orsaken är antingen för mycket alkohol, för mycket tabletter eller för många unga groupies som fått den välsjungande hårdrockaren helt ur gängorna. Högst sannolikt är det en kombination av alla tre, om mina gissningar är värda någonting...
Magsjuka patienter släpps ju inte in på sjukhusen förrän vätskebristen gjort sig gällande efter några dagar, och då ofta på gamla eller multisjuka vårdtagare - och i vilken av dessa kategorier James Hetfield hör hemma är inte jag rätt person att gissa.

Men nu jag varit så elak på bloggen under några dagar, mot Caroline af Ugglas och Jan Emmanuelle Johansson bland annat, så jag måste försöka anstränga mig att känna empati med alla långhåriga, vanvårdade stackare som nu är så besvikna. Jag förstår att Ni är ledsna, det gör jag verkligen även om jag inte kan förstå vad Ni ser i gapande medelålders män som försöker att vara unga på ett fruktansvärt patetiskt manér... Men har man sett fram emot något, oavsett om det handlar om en partiledardebatt, ett besök på Burger King, ett one-night stand eller en hårdrockskonsert så blir man besviken när evenemanget ställs in. Som lite plåster på såren så vill jag ge alla ledsna, långhåriga varelser ett plåster på såret i denna svåra stund med ett vackert och empatiskt videoklipp på lite fin musik. En rasande tuff låt, framförd maskulint med en närmast spirituell scenshow... Se å njut - Väl bekommet!Länkar: AB1, AB2, AB3, DN, SvD, SvD2

21 kommentarer:

JL sa...

Haha, vilket skönt blogginlägg!
Härligt

andreas.e sa...

Detta blogginlägg är faktiskt bland de första jag läser på internet. Trots det är det, det mest idiotiska dravel jag någonsin sett. Jag är varken långhårig, ovårdad eller brölar. Jag är egen företagare i IT-branschen. Men jag är ett Metallica-fan sedan 15 år. Jag vet historian bakom Metallica, till skillnad från dig. Jag vet att James är nykter alkoholist, är gift sedan många många år samt inte har tagit droger de senaste 10 åren. Att du, med endast dina förutfattade meningar som grund för denna text, väljer att publicera den tyder på att du är totalt inkompetent. Att en amerikansk multimiljonär får 40 graders feber och vinterkräksjukan i ett främmande sosseland måste vara traumatiskt, att han dessutom måste uppleva svensk sjukvård det lär vara det hemskaste som hänt sedan hans vän, tillika bandmedlem Cliff Burton dog i Sverige 1986.
Hur som helst, det du har skrivit, är en underskrift på mindre vetande och total avskärmning från verkligheten.
/En moderat som lever i nuet.

Tokmoderaten sa...

Tack för de värmande orden Andreas!
Att Du inte läst min blogg tidigare är jag den förste att förstå, men grova påhopp, generaliseringar och försök att vara ironisk och sarkastisk är närmast att betrakta som huvudingridienser.
Och jag är faktiskt inte dummare än att jag vet att Metallicas trogna beundrare kan se ut på alla tänkbara sätt, med olika bakgrund och bildningsnivå - till skillnad från alla oss som är hängivna Depeche Mode fans, svärmorsdrömmar och överintelligenta...

Tokmoderaten sa...

Andreas,
Kolla gärna till detta tidigare alster...
http://tokmoderaten.blogspot.com/2008/10/hrdrock-satans-pfund.html

"Your own personal Jesus"

Unknown sa...

Civilingenjör och systemutvecklingskonsult här... tillika Metallica-fan.

"Man åker inte till sjukhus för magsjuka". Nej du gör nog inte det, och man gör inte det i Sverige som standard. Men nu är det varken dig eller någon svensk mentalitet som gäller. De tar inga risker, och mår de dåligt utan att veta exakt vad det är, då är det läkare som gäller. Punkt. Och tro mig, om du ens var en gnutta förkyld så skulle du INTE klara av att genomföra en sådan koncert rent fysiskt... det är ett halvt marathon. (Och ja, jag har erfarenheten att jämföra.)

isabis sa...

haha, hittade till din blogg via aftonbladet och ville mig gotta mig åt Metallica och deras hårdrockare till fans.
Och så har du länkat till DM. Underbart!
Jag är ett äkta hardcorefan =)

Giza sa...

andreas.e skriver: "att han dessutom måste uppleva svensk sjukvård det lär vara det hemskaste som hänt sedan hans vän, tillika bandmedlem Cliff Burton dog i Sverige 1986."

Kan inte riktigt låta bli att hålla mig för skratt. Om man är minsta lilla insatt i hur amerikansk sjukvård funkar i modern tid så vet man att man inte ska försöka sig på att jämföra den med svensk sjukvård. Det finns nästan inget annat I-land i världen som har så dålig sjukvård och sjukvårdsförsäkring som USA. Oavsett om James nu är magsjuk eller fyllesjuk så lär han få bättre vård här än han någonsin skulle kunnat drömma om ”in the Big US”

Underhållande inlägg btw =)

Tokmoderaten sa...

David,
Nej, du har så rätt - jag klarar inte ens av fyra toner med blockflöjten innan kärlkrampen kommer som ett brev på posten...

Unknown sa...

"Med 40-årsdagen genomliden finns en hel del ångest över håravfall, bukfetma och sviktande potens..."

Fan, det laater som du aer i vaerre personlig kris aen Hetfield naer han efter 2o aars turnerande broet ihop. Raka av dig resten av haaret och gaa med i naagon sekt istaellet. Daa kanske du faar knulla av dig lite frustration.

Tokmoderaten sa...

Tack för tipsen Örjan!

Andreas Lundqvist sa...

Att han skulle vara nått annat än magsjuk är rent dravel.
Du tycker det är konstigt att han åkt till sjukhus om han bara är magsjuk, anledningen är följande: Death magnetic turnen omsätter åtskilliga hundramiljoner dollar, att ställa in ett gig är oerhört kostsamt dessutom täcker inte försäkringarna dessa kostnader så vida du inte har ett läkarintyg. Då skulle jag nog oxå ta det säkra före det osäkra och besöka läkare om jag hade för att verkligen försäkr amig om att resten av turnén inte är hotad. Hälsningar en som vet!!!

Tokmoderaten sa...

Vad bra att Du vet, Andreas!!!

Anonym sa...

frede: Andreas har rätt.

Giza: Inse att sjukvården i Sverige är katastrof!!! (du är sjuksköterska vä?).

Tokmoderaten sa...

Nu förstår jag inte... Vår vård är avsevärt bättre än den amerikanska på många sätt. Dock lider vi av monopolets alla nackdelar.

Och jag jobbar i vården, men som underskötare.

Anal Elf Kid sa...

Hohum. Om vi nu ska snacka rockstjärnor och droger, hur har Gahan det med narkotikan nu för tiden? Det var ju ett tag sen han överdoserade ett par gånger men man vet ju hur det är med musiker...

n3uro sa...

Jag gillar inte att du först säger att Metallica är gapiga gubbar som försöker känna sig unga, när du sedan länkar till depeche mode, det absolut sämsta bandet i tidernas historia.

Synt-pop kanske var populärt när du var liten, vad vet jag, men ska du klanka på ANDRAS musiksmaker, så se till att du lyssnar på något som kan kallas för musik först.

Ignoranta fanskap.

Evileye sa...

Käre Fredrik eller jag menar mr. fördomsfull!! Jag är varken långhårig, ovårdad eller missanpassad.Jag har lyssnat på Metallica sen barnsben, och har ett väldigt ansvarsfullt arbete. Du däremot måste se dig efter ett annat arbete eftersom du är extremt fördomsfull. Du jobbar väl inom sjukvården förmodar jag eftersom du har "sjukvårdsöron". James som alla andra människor kan väl bli sjuka herregud!! Hoppas han inte behandlas av dig!! Han är ju rocksjärna. Och då är han ju automatiskt alkolist och tablettmissbrukare enligt dig!! Dom flesta missbrukare är inte rockstjärnor!! Tänk om innan du uttalar dig och framför allt: behandla ALLA människor lika.

Winston sa...

Nja! Kan bara inte låta bli att le en smula åt kommentarerna.
utbildade men obildade och illusionen av att USA skulle vara ett drömland. Dessutom vinterkräksjukan! Den är inte behandlingsbar, skall inte föras in på sjukhus och smitta patienter som är sjuka på riktigt, och inte sjuka i huvudet.
Dollarmiljonärer brukar vara mäkta imponerade av svensk sjukvård.
Dock skall jag medge att det är tråkigt när en föreställning blir inställd, Winston Jr III blev riktigt besviken, men som han sa, "Jag slapp dras med ett antal tusen dysfunktionella rednecks"

MVH
Winston Amadeus SrIX

Tabby sa...

Nu får du lugna ner dig Antonsson! Det är faktiskt ett välkännt faktum att hårdrockfans i allmänhet och metallica fans i synnerhet är känsliga små liv och inte klarar av andra åsikter eller läskiga fördommar...

Men en sak är iallafall säker att åka till sjukan för lite magsjuka det är inte metall!

n3uro sa...

"Nu får du lugna ner dig Antonsson! Det är faktiskt ett välkännt faktum att hårdrockfans i allmänhet och metallica fans i synnerhet är känsliga små liv och inte klarar av andra åsikter eller läskiga fördomar"

Frågan är vad musikstilen och personligheten har med varandra att göra?

Frågan är fortfarande varför man kallar Metallica för gubb-band när Depechemode inte bara är äldre utan också en musik som varken är bra på NÅGOT vis, eller inspirerande. Inte heller är det något folk lyssnar på i nyktert tillstånd, i alla fall inte normalt folk, så det där med narkotikan... :/ :/ :/

Jag lyssnar inte bara på Hårdrock, Rock och Dödsmetal, jag lyssnar på all sorts musik. Däremot är Metallica ett av mina favoritband och det är väl klart som fan jag blir förbannad när ni inte bara kränker bandet utan även fansen, då jag är en av dom som åkte upp till stockholm på söndagen.

Och du: Snacka inte med mig om musik... Jag kan tio gånger mer än dig i det ämnet, så försök inte ens, ignoranta fanskap. (Tror fan detta ska bli mitt nya smeknamn på dig faktiskt)

Tokmoderaten sa...

Just det där med Ignorant Fanskap har faktiskt blivit populärt bland några av mina kollegor att kalla mig för. Riktigt träffande faktiskt...

Och, Gud så tyken du är. Alla vet ju att Martin Gore är det största musikaliska geniet som gått på vår jord, att David Gahan sjunger bättre än alla Cro-Magnonsångare i långt hår tillsammans och att Andy Fletcher gör sig bättre på scenen än vad någonsin Blackie Lawless med sin sågklinga i grenen gapandes "Fuck like a beast" har gjort.

Du är varmt välkommen när jag och mina vänner samlas för att dricka saft, äta finska pinnar och ha ett hejdundrande partaj till DM:s ära i samband med att "Songs of the Universe" släpps den 22 april.