2009/03/16

I DEN LILLA KONSTFACKS-KOKONGEN...


...sitter konstens egen lilla nattfjärilslarv Anna Odell och vägrar inse vad det är som gjort folk så heligt förbannade. Allteftersom dagen gått har små ljud kommit pressen till känna inifrån kokongen och just det får mig att följa upp med en ny blogg i samma ämne som nattens alster...

Några citat ur DN:s avslöjande intervju i dag:

"Vad säger du till dem som tagit illa vid sig ?
- Om det är människor som har en anhörig som kanske tagit livet av sig och därför tagit illa upp så är jag hemskt ledsen..."

- Jaha Anna, poliserna som fick slåss med dig då, de som fick vänta på en radiobil medan "konstskapandet" pågick på Liljeholmsbron, de patienter på St Görans psykakut som skräckslagna fick se på hur en spritt språngande galen student skapade "konst" inför deras ögon genom att slåss, bitas, sparkas mot en vårdpersonal som inte har världens mest harmoniska arbetsmiljö till vardags, och den vårdpersonal som utsattes för detta - om de tagit illa vid sig då? Hur tror Du att dessa upplever sin helt ofrivilliga insats i ditt konstverk?

"...Jag kan se hur konsthatet växer.
Upplever du det så, att det finns ett konsthat som växer?
- Ja, det har till och med förts fram krav på att vi ska lägga ned hela Konstfack..."

Är det så konstigt att starkt ogilla "konst" som under skapandet förorsakar människor som i sina ambitioner att hjälpa, vårda och stödja lidande, smärta helt utan anledning? Det Du har skapat, Anna Odell, är inget annat än ångest och förtvivlan.

"Jag står fortfarande för det jag har gjort"

Bra, fortsätt med det i rätten så skall det här nog gå bra...

Länkar: SvD, DN1, DN2

1 kommentar:

Unknown sa...

Antar att ev. rättsliga påföljder även de är en del av konstverket. Man kan väl bara hoppas på att konstnären ges tillfälle att fullända sitt verk.