2009/03/24

VANJA VISAR SIN DUMHET

" Åhhh Tjejer, Åhhh Tjejer - vi måste höja våra röster för att höras..."

Inget värmer ens plågade hjärta lika mycket som när en socialdemokratisk topp ertappas med fingrarna i syltburken. Knappt har Jan Emmanuelles egensinniga kamp för införande av marknadshyror lämnat folks minne när den annars så rabiata bonuskritikern och fackpampen Vanja Lundby-Wedin visar sig vara en av de bästa bonusutdelarna det här landet har sett.

Innan jag gick till jobbet igår kväll så hann jag se en intervju på SVT:s Rapport där Vanjas falskspel och hyckleri tydligt drogs fram i dagsljuset. En mer patetisk föreställning i att idiotförklara sig själv, skylla på alla andra och vara den missförstådda kvinnan i Sverige är nog svårt att tänka sig. Vanja har varit med om att fatta besluten om rekordpensionen som nu äter upp pensionspararnas pengar, Vanja har trots sin kroniska placering i AMF:s styrelse inget minne av att det år efter år har stått i årsredovisningarna. Nu är Vanja upprörd, och känner sig lurad - hur vore det om hon var upprörd över sin egen dumhet?

Som vanligt så driver sosseriet en politik retoriskt och en helt annan i praktiken. Det är ju rätt underbart när SAP-företrädarna gång efter annan avslöjas som hycklarnas sammanslutning, och folk ser igenom de tomma slagorden.

Ett av de mest minnesvärda TV-ögonblicken enligt mig var när Stig Malm, också han hög sosse och LO-bas, hade fixat en lägenhet till sin dotter hos Riksbyggen genom sitt engagemang i Riksbyggens styrelse. Det var förvisso 21 år sedan, 1988, men jag minns fortfarande hur Malm flydde huvudstaden och mediadrevet "för att fiska" i Norrland. När han landade på Arlanda möttes han av Lars Adaktusson redan vid gaten, och började leka arga leken samtidigt som han började springa. Efter kom Adaktusson, frågandes "gick fisket bra?". Sedan den dagen har Adaktusson varit en av mina stora favoriter bland TV-reportrar och den enda som skulle kunna ersätta KGB hyfsat väl...

Samma sossar då som nu, som gärna fördömer andra men sedan skor sig själva eller delar ut pensioner som får pensionerna att urholkas ännu mer.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, DN4, AB1, AB2, AB3

1 kommentar:

Winston sa...

Ännu ett exempel på opålitliga individer som fått ansvaret att vakta skafferiet och inte kunnat hålla fingrarna i styr!
På gränsen till landsföräderi!
MVH
Winston VIII Sr