2009/03/24

VÅRA FETA FOLKVALDA

Se sambandet! Feta folkvalda, en förstörd Norrbro!

Det känns ju helt underbart att uppfylla en av de okända kravspecifikationerna för att bli riksdagsman - nämligen genom att likt undertecknad vara adipös. Alltså kan jag trots alla mina klavertramp och plumpheter bara genom mitt midjemått kunna hoppas att någon gång i framtiden få sitta djupt nedsjunken vid min bänk i kammaren, oförmågen att resa mig upp eller ens ta mig till personalmatsalen med alla sina tjocka såser, och med mina bratwurstfingrar försöka träffa rätt på voteringsknapparna.

Så verkar ju verkligheten redan idag se ut i vår Riksdag, iallafall om man skall lyssna på de Hjärt- och Lungsjukas riskförbund som lycktas hitta ett antal tillräckligt perverterade sjuksystrar som klämt och kännt, vägt och analyserat våra folkvalda. Två tredjedelar av de folkvalda har för mycket fett i sin kropp enligt undersökningen, och trots att jag varit på fler anställningsintervjuer än vad jag kan komma ihåg till tjänst som Politisk sekreterare så har jag ännu inte varit hos någon moderat riksdagsman eller riksdagskvinna som har varit tillnärmelsevis lika rund om jag. Jag minns speciellt en gedigen och sympatisk riksdagsman vid namn Bengt-Anders Johansson som jag kände mig bekväm tillsammans med, men som var en vältränad jägare med en kropp som jag gärna skulle vilja ha den.

Men uppenbarligen finns dom där, de feta riksdagsmännen och kanske är det så att det är alla andra än just våra moderata folkvalda som äter för mycket och för fett? Själv ser jag gärna att jag då kan komma in som en galjonsfigur för oss med ett konservativt sinneslag och en aptit på livets goda i partiet. Alla välpumpade hunks hos oss som Reinfeldt, Borg, Littorin och Tolgfors skrämmer kanske bort de som inte orkar träna mer än käkmuskulaturen? Och är det inte så att en stor kroppshydda för med sig en annars svårfångad pondus? Tänk på den godissnattande statsministern Persson med sin pösmage, tänk på Churchill och Peter Harrysson, alla hade stor pondus - man lyssnade på dom!

Undersökningen säger förrutom fettkonstaterandet att 6 ledamöter eller anställda omedelbart uppmanades att söka vård, jag anar vilka: Mona Sahlin (gravt förvirringstillstånd med dagisafasi), Thomas Bodström (multipla personligheter i kombination med en sjuklig hybris), Lars Ohly (höger pekfinger fastnat i uppfällt läge), Luciano Astudildo (närmast obotlig mundiarré) samt två tjänstemän på det röda kansliet som enbart kan betraktas som hjärntvättade av Unga Örnar sedan barnsben och därför behöver Av-Sektifieras...

En slutlig fråga om fetman och dess bieffekter: Varför har ingen ännu sett sambandet med den haverarade Norrbron som nu måste förstärkas framför de folkvaldas vackra byggnad? Är det därför jag inte får jobb i Riksdagen, för att hela holmen skulle sjunka ner i den forsande strömmen om ytterligare ett fetto började nöta ner den bärande balkarna? För det kan väl inte vara så att jag genom mitt bloggande gjort mig obekväm...?

Länk: SvD

1 kommentar:

Winston sa...

En Hyllning till Bloggaren och hans ambitioner!
För Sverige i Framtiden.
Uppenbarligen överskattar du de välpumpande hunksen och underskattar din egna lipida intelektuella status. knivskarpa analyser och genomskådande av medelmåttan skrämmer de flesta. Det vore sorgligt om detta skulle inhibera en formidabel politisk karriär. Håll ut! Insikt skall infinna sig och din oumbärlighet för partiet och dess framgång är synnerligen i symbios. Samtidigt som det är glädjande att Moderaterna når framgång i de flesta mätningar är det förvånande då medelmåttan står för måttstocken, det säger snarare mycket mer om de övriga partierna sorgligt nog. Så! Håll ut! Slagkraftig insikt och ambition att återupprätthålla Sverige kräver en personinifierad Pondus och denna inehas av dig Store lipidocyt. Låt kammaren skälva!
MVH
Winston III Sr
Winston XI Sr
Winston VIII Jr
Winston IV Jr