2009/03/25

INTE ENS PÅ LJUSAN DAG...

Den här kör jag med - den stämmer faktiskt...

...kan man uppenbarligen känna sig helt trygg i vår stads nordvästra stadsdel Rissne. Denna gång handlar det om den ytterst sympatiska socialdemokratiska fritidspolitikern Nathalie Sundesten-Landin som mitt på dagen kom hem samtidigt som inbrottstjuvarna lämnade hennes lägenhet en annan väg.

Det är vidrigt att sådant här sker, det känns fruktansvärt obehagligt att främmande människor - människor utan varken skruppler eller empatisk förmåga - bryter sig in hos någon för att sko sig själva. Sedan spelar det ingen roll om detta sker i en fin villa i Duvbo, en nedgången lägenhet i Hallonbergen, i den hemlöses kartongbygge i Järnvägsgatans förlängning eller som nu i Nathalies familjs lägenhet. Självklart känner jag för Nathalie, hennes gubbe och barn just nu - jag har varit i samma sits och hux-flux byts den upplevda tryggheten ut i något helt annat och man känner sig bara så sårbar.

Jag har ju faktiskt varit hemma i den Sundestenska-Landinska lägenheten och fikat med Nathalie, och det var trots att vi står ljusår ifrån varandra ideologiskt mycket trevligt. Det var dessutom i verkligheten och inte i den drömvärld där jag hälsat på andra högt uppsatta sossar. Chokladmuffins och kaffe stod på menyn. Jag kan faktiskt äta i alla miljöer, till och med i en lägenhet där man känner "Rörelsen" i luften. Men jag var trots allt en bjuden gäst, idag fanns där helt andra galningar än undertecknad och utan inbjudan.

Jag hoppas verkligen att det som stals inte är oersättligt på något sätt, utan rent materiella saker om något nu överhuvudtaget försvann. Långt värre är det när gamla kort och minnen tas ifrån en, när datorn med bildbank helt plötsligt inte finns där eller när arvegods och tillbakablickar försvinner. Tummarna håller jag Nathalie, dels för att ingenting oersättligt försvann och för att de som bröt sig in skall tas fast innan nästa medmänniska känner på samma sätt som du nu gör.

När den stadsdel som Nathalie bor i, Rissne, var på tapeten efter ett antal våldsbrott i riksmedia i januari så stod följande i DN: "Helene Hellmark Knutsson (s) betonar att den faktiska brottsligheten inte är större i Rissne än i andra delar av stan. - Men den här känslan av otrygghet bland de boende finns och är lika viktig att ta itu med"

Oavsett om det är värre eller inte i Rissne så kryper sig nu otryggheten närmare och närmare inpå oss alla. När inbrott sker på ljusan dag, då har det gått för långt, alldeles för långt.

Kramar från en från det "andra laget", jag känner med Er!

Inga kommentarer: