2009/03/05

MYCKET VILL HA MER...


Nu är det ju nästan så att man börjar tycka att det trots allt är lite synd om Robinson-Janne som nu har ett mediadrev efter sig som rullar på som en ständigt växande snöboll. I dag skärskådar man Jan-Emmanuelles inkomster och konstaterar krasst att han tjänar bra, den där långhårige mannen... Det kommer jag absolut inte fördöma honom för, tvärtom. Sverige behöver ju drivna företagare som tjänar pengar, anställer folk och genererar skatteintäkter som i sin tur kan användas för välfärden... Så vad Jan-Emmanuelle har för disponibel inkomst är jag helt likgiltig inför, till skillnad mot det hyckleri han ägnar sig åt i bostadsfrågan.

Lägenheten på Mosebacke som Janne prompt ville hyra ut till någon rik diplomat eller företagsledare för 10.000 kronor i månaden kunde väl till exempel ha använts för att ge någon av mina bostadslösa kollegor från obygden en plats att bo på, trots att de är vänstervridna och sympatiserar med Jan-Emmanuelles parti. Då funkar ju inte 10.000 i veckan tyvärr, eftersom det i runda slängar är vad vi i vården kvitterar ut per månad... men självkostnadspris plus några hundralappar extra för slitaget hade nog varit helt OK.

Men icke då, den bostadssegregation som Jan-Emmanuelle och hans partivänner ständigt sig vilja motarbeta kunde ju inte tydliggöras bättre än genom att låta penningstinna diplomater eller direktörer sova över i hans Jannes lägenhet. Inte direkt att leva som man lär, men ett tydligt exempel på att den som har mycket vill ha mer...

En trevlig bekantskap i bloggosfärden är Grandmaster Peder som fyller sina inlägg med tankar som inte ligger alltför långt i från mina egna. I gårdagens blogg-tyfon kallade Peder den nu ständigt uppmärksammade Jan-Emmanuelle som "Jan Banan". För att att få Jan Banan på lite bättre humör i denna svåra stund ber jag att få tillägna detta musikaliska underverk till allas vår Janne...Odödligt, underbart och så mitt i prick eller vad säger Ni?

Länkar: SvD, SvD2, AB, AB2

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för detta underhålla klipp och din credit till mig. Jag älskar detta gamla klipp och hade faktiskt glömt bort det i hela Dan Bäckman trilogin. Jag tog mig friheten att även visa denna underhållande video på GrandmasterPeder.se.

Tack för en trevlig blogg!

http://grandmasterpeder.se/jan-banan-del2_233.html

Anonym sa...

Janne har varit i blåsväder men uppvisar det tydliga sosse beteendet. Luftig retorik, ner med huvudet i sanden tills stormen blåst över och sedan kliva upp ett pinnhål på den politiska trappan. Ingen kommer väl längre ihåg Salins Toblerone eller obetalda räkningar?

Och nu blir Mats Odell ett tydligt exempel på den Svenska korruptionen. Politiker som skor sig själva medans de arbetar offentligt. Bara konstigt att Svensken fortfarande bär skygglappar!

Politiken är korrupt, Byggbranschen är korrupt, Restaurangbranschen är korrupt mm. Hur kan Svensken fortfarande tro att Sverige inte är ett korrumperat samhälle. Svensken måste vara den mest enfaldiga och naiva medborgaren i världen.

Och inte bryr sig Svensken om sin egen personliga integritet heller, om staten anser att det behövs mer övervakning så vet staten bäst! Om staten kommer fram till att det är farligt att kn...a bakifrån och vill ha kontrolanter i alla sovrum eller avlysna dessa så kommer antagligen endast ett fåtal att protestera. Tragiskt.

Gör som jag, flytta!

Mvh,
Robert

PS.
Besök gärna min väns blog: http://bangkokescortathaigirlsdiary.blogspot.com/