2008/09/17

ANTISEMITISM ÄR I GRUNDEN AVUNDSJUKA


Jag har alltid sett judar som något vidrigt, ett folk som suger ut andra människor i sin strävan att nå världsherravälde och som har fula mössor och ännu fulare polisonger...

Så skulle man kunna ha låtit om man levt under 30-talet och hade gått på den tyska retoriken om den judiska rasens fördärvliga leverne. Generation efter generation har sett juden som en mänsklig variant av fästingen. Att man sedan möjligtvis kan lasta judarnas förfäder för att man valde frigivning av Barabas istället för vår Guds oskyldige son är ju preskriberat sedan ett antal år...

I mångt och mycket ser jag roten till antisemitismen i ren och skär avundsjuka, då judar är ett drivet folk med höga ambitioner och som ofta realiserar dessa. Företagsledare efter företagsledare har judendomen som sin religion, däribland min favorit Hugh Hefner, Playboys skapare och alla mäns egen husgud... Och nu ökar antisemitismen igen, som vanligt när lågkonjunkturen slår till och man vill hitta någon framgångsrik att skylla på. Och det är det dags för nu, som vanligt med juden vid skampålen.

Själv högaktar jag det judiska folket, vars överlevnadsförmåga är helt osannolik. Att stå ut med den behandling som detta folk fått gå igenom genom åren är inte bara starkt, och den styrkan lever idag vidare i staten Israel. Visst har jag synpunkter på hur Israel uppför sig mot Palestina, med ett ibland alltför våldsamt agerande på de ockuperade områdena. Att man dessutom slänger upp sina bosättningar lite här och där på Västbanken och sedan bygger en ny Berlinmur är inte direkt något som skapar förutsättningar för en gryende fredsprocess. Men Israel är en välfungerande demokrati mitt i en hord av diktaturer, diktaturer som dessutom önskar att Israel försvann för gott.

Judens antagonist, muslimen, är ju också utsatt för omvärldens ifrågasättande ögon. Ordet muslim är ju i princip en synonym till terrorist nuförtiden. Det är ju lika felaktigt som att döma alla medlemmar i Filadelfiakyrkan efter Helge Fossmo. Att sedan Usama bin-Laden leker kurragömma i de pakistanska bergen och skriker "Jihad!" varannan minut är dessvärre något som världens alla muslimer får lida för dagar som dessa.

Folk är folk, galningar finns överallt oavsett vilken gud man råkar tro på...

4 kommentarer:

Hemlige sa...

Du skriver att Israel är en "välfungerande demokrati", men i artikeln i SvD framgår det ju inte VARFÖR Kadima väljer ny partiledare! ALLA Israeliska premiärministrar och presidenter de senaste 20 åren har mer eller mindre tvingats avgå pga privata ekonomiska oegentligheter och eller sexskandaler. Ehud Olmert avgår pga att han kommer att åtalas för korruption. En land som drivs med en statsreligion blir aldrig en demokrati, oavsett om landet heter Israel eller Iran.

Tokmoderaten sa...

Skillnaden mellan Israel och landets grannar är ju just den att man Israel får ta konsekvensen och gå när man missköter sig, det behöver man knappast i Syrien, Egypten eller Saudi.

Kontemplerande kille sa...

Antisemitismen breder ut sig främst hos vänsteranhängarna i Sverige. Det finns definitivt en ökning, men det är inte extremhögern som är ansvarig för tillfället.

Mattias Lönnqvist sa...

Enligt hemlige ovan så blev Sverige alltså inte en demokrati förrän år 2000, eftersom vi innan dess hade en statskyrka.

Likaledes skulle -- enligt den definition -- varken Danmark, Norge, Island eller England vara några demokratier.

Värt att notera i sammanhanget är då att de länder jag räknat upp alla är monarkier med statskyrka enligt Cuius regio, eius religio, dvs "den religion vars region det är" vilket då har betydelsen att landet har samma religion som kungen/statsöverhuvudet.