2008/09/04

DET KANSKE INTE ÄR SÅ LÄMPLIGT...?


Hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag till samma slutsats, nämligen den att det kanske inte är sådär jättebegåvat av Filippa Reinfeldt att ta plats i SvD:s styrelse. Visst, jag är säker på att hon skulle göra ett fruktansvärt bra jobb, och jag är lika bergfast säker på att hon inte skulle använda denna position på något tvivelaktigt sätt.

Men det går liksom inte ändå... Hur man än försöker hålla isär begreppen kommer det alltid finnas folk, som den "fula tanten" ur Vänsterpartiet som tydligen gapar högst just nu i denna fråga, som kommer så små frön av misstänksamhet i allmänhetens tankevärld. Och när denna snöboll kommer i rullning så får vi allt svårare att diskutera de sakfrågor som gynnar oss. Gynnar oss som har en politik i motsats till Sevefjords och hennes socialistiska kamrater som laborerar med sin utdöda ideologi för att få någon att attraheras av svammlet.

Dessutom så skall mediavärlden och politiken hållas isär, med en tydlig gränsdragning. Media skall kunna granska samhället och politiken förutsättningslöst. Ingen skall kunna tvivla på att SvD, trots att man har sina sympatier hos rätt lag, även kritiserar regeringen när detta behövs. Just SvD har haft en klar och tydlig kritik mot Moderaterna i försvarsfrågan, och i denna fråga tycker jag att SvD gör ett mycket bra jobb. Jag delar tidningens åsikt om att vi faktiskt har svikit i denna fråga, även om jag hoppas på viss bot och bättring i samband med höstbudgeten.

Just detta granskande får aldrig kunna ifrågasättas och därför bör Filippa hitta något annat uppdrag ifall hon behöver något att fylla ut tiden med. Jag vet, liksom de flesta vet, att det inte skulle bli tal om någon subversiv verksamhet från Filippa för att säkra att SvD enbart skriver fina saker om maken Fredrik och hans kompisar på Rosenbad. Men det finns ju konspirationsteoretiker lite här och där, och man skall inte ge dom tändvätska.

1 kommentar:

Mikael, Malmö sa...

Håller med! Det är _inte_ passande, ngt som både fru Reinfeldt och SVD borde varit begåvade nog att inse själva. Tycker dock Moderaterna svikit rejält i andra frågor med t ex press-stödet, men framförallt i personliga integritet och rättsäkerthetsfrågor. Som gammel moderat tycker jag att de nya moderaterna förvandlats till ngt förkastligt och är numera fd moderat. Hoppas verkligen att partiet hittar tillbaks till sig själv igen så det finns något borgligt parti att rösta på 2010.