2008/09/08

DET FINNS JU FLERA ORSAKER...


...till att vår statsminister Fredrik Reinfeldt inte vill debattera med Mona Sahlin. Innan man går ut och skriker fula saker till Fredrik, som att han är feg eller inte vågar ta debatten med denna suspekta kvinna finns det ju flera orsaker att väga in i hans så kallade "vägran".

Först och främst är det ju faktiskt så att Mona Sahlin luktar genuint illa. Det är en doft som påminner om pappersbruk mixat med gammal Youghurt som tränger ut ur de Sahlinska porerna. Vi som varit nära Mona vet precis när hon finns i närheten... Eftersom Fredrik Reinfeldt har en väldigt känslig näsa, och lätt blir illamående i sossars närhet så är det sålunda bäst för vår statsminister att helt sonika avstå tills dess han har provat ut sin skyddsmask. Tänk er själva om Fredrik skulle börja vomera likt den där ordspelskvinnan i direktsändning? Icke så passande... Se bara på bilden ovan, så illa skulle det faktiskt kunna bli.

Dessutom har SVT inte kunnat tillgodose Reinfeldts krav på simultantolkning. Då Monas variant av "svenska" är en mix av överdriven "Söder"-slang, dagisljud och förskolepedagog-svenska har Fredrik svårt att förstå. Hade Reinfeldt varit tre år och gått på en förskola i Södra stationsområdet hade det funkat riktigt bra, men inte när man kommer från andra delar av Kgl Hufvudstaden. Varför då debattera med en person man inte förstår? Det kan ju bli så att man svarar på något helt annat än vad Mona ville ha svar på, och då framstår statsministern som dum i huvudet bland alla dagisbarn som sitter bänkade framför Agenda. Inte bra, inte bra alls...

Att Fredrik sedan skall möta denna utmaning hela fyra gånger i oktober gör ju att han behöver samla kraft, andas frisk luft och besöka ett antal barnstugor på Södermalm för att få ett humm om vad Mona svammlar om för att komma förberedd. Eftersom Fredrik är seriös krävs det förberedelser.

Dessutom är det ju svårt att veta om vad man skall debattera egentligen. Alliansen har snott sossarnas och miljöpartisternas "försvarspolitik", medan sossarna har snott allt annat från Alliansen. Att munhuggas när man egentligen är eniga framstår ju som larvigt... Förvisso kan man ju ta upp frågan om kvoterad föräldrapenning, men den fyller ju knappast ut ett program, inte ens på SVT.

4 kommentarer:

Hansa sa...

Har du skrivit detta på fyllan eller;-)?

Tokmoderaten sa...

Näää.... :)

Just den här typen av "humor" gillar jag själv faktiskt.

Joakim Draköga sa...

Hej Fredrik,
det var längesedan jag skrattade så mycket åt ett inlägg från dig. Jag hade själv funderingar på att dra några teorier angående Reinfeldts "nejtack", men jag inte hakat på "luktspåret", utan kört på "dummareändummast"-spåret.. If you know my drill?

Winston sa...

En av orsakerna kan kanske möjligtvis vara den att Fredrik Reinfeldt inte vill ödsla tid på att debattera med en partikamrat.

MODERATER vakna!

Winston Jr