2008/09/09

ETT FOTBOLLSTEMPEL GÅR I GRAVEN, EN ARENA FÖDS


"Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just den här dan
Den ger lust när den kommer"

Detta drogar-epos är ju synonymt med den gamla härliga Söderstadion som snart bara är ett minne blott. För Just idag så har man klubbat bygget av den nya arenan som också raserar ett välfungerande Systembolag några hundratals meter söder om Globen.

Visst behövs en ny arena för Hammarby, och för Stockholm. Söderstadion har charm, en inbyggd känsla av enighet och intimitet. Jag har svårt att tänka mig att den nya Multi-arenan kommer bli samma tempel för Bajendyrkande som Söderstadion har varit genom åren, men utvecklingen måste gå vidare och det kanske kommer en dag när man med darr på rösten talar om den nya arenan, om derbysegrar mot AIK och Djurgården på sin EGEN hemmaplan och firar ett nytt SM-guld. Fan tro't men det kan ju kanske bli så...

Tanken i politikernas värld är väl att även Djurgården skall få husera i den nya arenan, något varken vi Hammarbyare eller de själva vill. Låt den där nya Ladbrokes-killen som uppenbarligen skall ta över i den bråkande klubben pumpa in lite pengar i ett nybygge åt det forna storlaget från Östermalm. Platsen? Varför inte i Rimbo eller Upplands-Bro?

Inga kommentarer: