2008/09/03

TITO TAR TON I HOVRÄTTEN


Så var det återigen dags för Tito Beltran att "äntra scenen" i en svensk domstolsbyggnad. Efter att ha fällts i tingsrätten når den kortväxte och sextokige operadivan sin slutpunkt i det svenska rättssystemet. För hur det än går i denna hovrättsförhandling så kan jag inte i mina vildaste fantasier se att Högsta Domstolen tar sig an den som känner sig missnöjd med det kommande utslaget.

Hela denna process är en makaber blanding av kändisar som sprider anklagelser omkring sig på ett sätt som får damtidningar att framstå som ytterst seriösa... Jag kan definitivt tänka mig att Tito Beltran är skyldig till det som han anklagas för men det innebär ju inte att man skall kunna fälla honom helt utan bevisning. Det är ju så att om det finns minsta tvivel så skall han frias, och eftersom Maria Lundqvist väntade en halv livstid innan hon bestämde sig för att lätta på hjärtat om vad som hände med hennes barnflicka den där natten i Skåne. Samma Lundqvist spolade dessutom ner den enda tekniska bevisning som fanns i toaletten, vilket var rätt obegåvat...

Tito Beltran erkänner ju att han levt ett liv där sex-eskapaderna varit många, där han betäckt kvinnor i samma takt som bytt underkläder. Han var ju en "stjärna" och sådana har ju en viss attraktionskraft på vissa kvinns. Jag tror därför att hans drifter kan ha fått honom att gå över gränsen både en, två eller flera gånger, men det finns ju tyvärr inga bevis beträffande den där kvällen med Maria Lundqvists barnflicka. I min värld skall våldtäktsmän kastreras och låsas in, men då måste ju bevisningen vara övertygande och så är ju icke fallet med Tito Beltran. Ord står mot ord, och Tingsrätten var tydlig med vem man trodde på men räcker det med att tro? Bör man inte vara säker, veta att "så här gick det till"?

Hovrätten kommer besökas av ett koppel av kändisar under rättegångsdagarna, och den enligt uppgift våldtagna barnflickan företräds av ingen mindre av den före detta justitieministern, ni vet han som vill synas överallt, Thomas Bodström. Bara det får mig ju att se Beltran som det offer han med största sannolikhet inte är... Men våldtäktsmän frias ju i andra tingsrätter trots att de erkänner sina gärningar med motiveringen att kvinnan sov i sexiga underkläder. Sådant är vårt svenska rättssystem av i dag - folk fälls mot sitt nekande och utan bevis medan de som erkänner sin gärning går fria.


Bakgrund? Kolla artiklar här...

Inga kommentarer: