2008/09/23

ÖSTROS POLISANMÄLD - HEJA MUF!


Bara man ser på karln, speciellt när han ler, så får jag en sådan där obehaglig känsla inombords. Det är något i den kalla blicken, något i det hånfulla sättet han ler och sättet han talar på med en ton av överlägsenhet.

Den det handlar om är Thomas Östros - ekonomisk talesman hos sosseriet sedan Mona gav Nuder en spark i röven med sådan kraft att den lilla mannen fortfarande är i omloppsbana runt Tellus.

När SSU markerar sin avsky mot friskolor genom att flagga för att man vill öppna socialistiska hjärntvättsanstalter så kommer nu våra unga vardagshjältar i MUF och drämmer till den där Östros med en polisanmälan. Anmälan gäller förberedelse till stöld, och handlar om att den obehagliga mannen från de norrländska vidderna tänker hudflänga Svensson med höjda skatter på i runda tal 70 miljarder... Det är 15.000 kronor per skattebetalare det, och det lär kännas. Så visst är det stöld som planeras. Enligt studier kan det dock finnas en bra effekt av att beskatta Svensson till svältgränsen och det är att man får "komma till" oftare när det är tomt i plånboken. Jag offrar dock hellre "Petter Niklas" välmående för rätten att själv bestämma över mina surt intjänade slantar, men andra "kåtbockar" kan ju kanske förskjutas vänsterut på den politiska kartan...

Sedan kan man fråga sig ifall det är rätt medicin att polisanmäla politiska motståndare med tanke på att polisen redan är överbelastad med arbete. Det finns andra sätt att lyfta frågan. Mitt förslag är att alltid ha en dedikerad MUF-are med ett fint plakat som följer Östros varthän han än går. Texten på plakatet kan till exempel vara "Här går en möjlig tjuv! Ger Du honom chansen 2010 kommer han sno en hel del av dina pengar." Det väcker nog uppmärksamhet det med, eller...?

2 kommentarer:

Björn sa...

Jag vet precis vad du menar med den kalla blicken. Jag reagerar på samma sätt när jag stirrar in i Maud Olofssons döda blick. När hon flinar och drar ihop ögonen till glipor ser hon ut som en kvinnlig Donald Rumsfeld. Usch, man kan få mardrömmar för mindre.

Det är helt annorlunda med Reinfeldt, där är det mer "utrymme att hyra" i blicken:)

Bobby sa...

klassiskt borgerligt tankefel. så skatt är stöld? ok. vi säger så. taget. ni vinner. grattis.