2008/09/22

EN DEL AV SOSSARNAS TRAFIKLÖSNING?


Alldeles nedanför mitt fönster passerar Landsvägen, den mest trafikerade gatan i Sundbyberg. Redan i dessa dagar är trafiken stillastående under rusningstid, men det kommer att bli värre - mycket värre. Tvärbanan skall dras fram i mitten av denna gata, men det kan jag ju egentligen inte klaga på eftersom jag är för att vi även får detta transportmedel till Sundbyberg. Men det kommer inte att bli lättare att köra bil på Landsvägen, definitivt inte...

Snart påbörjas dessutom bygget av gallerian Lorry där Landsvägen möter Vasagatan. En stor byggarbetsplats mitt i trafikflödet. I berget under Lilla Alby, på andra sidan Landsvägen från den framväxande Lorrygallerian kommer man spränga, schakta och bygga ett stort garage med in- och utfarter på -Trumvirvel- Landsvägen! En väg som avlastar Landsvägen en aning är Hamngatan vid Bällstaån. Denna är man tvungen att stänga av inom kort då nya bostäder växer fram. Man skapar ett trafikkaos utan dess like och hoppas att tillräckligt stora problem skall få bilisterna att välja andra vägar.

Jag ser ingen lösning, ingen kan se någon lösning - inte ens de sossar och miljöpartister som sitter med händerna för öronen och jollrar när detta förs på tal. Man ägnar sig åt önsketänkande av värsta sort. Förvisso tror jag att det kommer finnas andra vägar att ta, men de kommer också korkas igen när trafiken genom Sundbyberg stryps med pianotråd.
Måhända är det denna utveckling som gått upp för den man som i dag körde in i friser- och nagelsalongen på Landsvägen. Det kan ju faktiskt vara så att han letade efter alternativa vägar. In genom frisören, en tvär vänstersväng för att sedan passera Systembolaget, Sushibaren och min favoritpub Bishops Arms i höjd med toaletten och sedan plöja igenom den jästa degen på bageriet, köra över "kronvraken" som huserar på Bel Ami och ut på Gjuteribacken mittemot Rädda Barnens kontor. Flyter trafiken på Landsvägen där så kan han svänga ut på densamma, är det stopp väljer han med fördel Gjuteribacken och svänger istället ut på Landsvägen vid Humblegatans gångvägsanslutning.

Och så säger man att människan inte kan hitta lösningar på svåra problem? Vissa försöker uppenbarligen i allafall...

3 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Jag har ju (om man ska vara petig (vilket jag är) ) faktiskt lagt en hel del förslag på åtgärder som nämnden borde ta, men sossestyret lyssnar inte på det örat; de är helt enkelt inte intresserade av lösningar.

Tokmoderaten sa...

Ingen lyssnar på en liberal... ;-)

Och nej, lösningar ligger inte för dom.

Ulmerkotten sa...

Redan på trettiotalet fattade tyskarna att man skulle dra motorvägar UTANFÖR städerna. Ska man inte in till staden, finns ingen anledning att åka igenom den.

Sådär en 75 år senare har svenska politiker inte fattat detta, och mellantiden har man spenderad till "konstgjord andning" på ett föråldrat vägnät. Och när man äntligen kommer på en lösning ställer sig givetvis en skara miljötalibaner (mp och v) emot.
Så när ska man bygga motorvägen förbi Stockholm? 2012, 2062 eller 2112? I Uppsala har man lyckats, men på bekostnad av hela övriga vägnätet i länet.